PwC: Στα €414 δισ. ετησίως το κόστος της έλλειψης ταλέντου

Στα €414 δισ. τον χρόνο ανέρχεται το κόστος της έλλειψης ταλέντου για τις ευρωπαϊκές ιδιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα της PwC. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της PwC Κύπρου, έρευνα της PwC σε 31 ευρωπαϊκές χώρες καταδεικνύει ότι μόνο σε σχέση με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η έλλειψη δεξιοτήτων κοστίζει στην περιφέρεια €414 δισ. τον χρόνο σε απολεσθέντα έσοδα. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 2,6% περίπου του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και υπερβαίνει το συνδυασμένο ετήσιο ΑΕΠ της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, αναφέρεται.
 
Ο Peter Englisch, Επικεφαλής Επιχειρηματικών και Ιδιωτικών Εργασιών στην περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της PwC, είπε ότι η έλλειψη ταλέντου στην Ευρώπη αναδεικνύεται σε ακόμη μεγαλύτερο διαρθρωτικό ζήτημα για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η έρευνα διαπιστώνει παράλληλα ότι, γενικά, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις σ’ όλη την Ευρώπη εξακολουθούν να προβλέπουν αύξηση των εργασιών τους εντός των επόμενων 12 μηνών, ωστόσο η αισιοδοξία τους καταγράφει σημαντική μείωση συγκριτικά με πέρυσι. Το 2018, το 65% των ιδιωτικών επιχειρήσεων προέβλεπε αύξηση των εργασιών έναντι του μόλις 57% φέτος.
 
Ο Mark Smith, Επικεφαλής Πελατών και Αγορών της περιφέρειας Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της PwC, αναφέρει πως οι εταιρείες που θεωρούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως το κλειδί για το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής τους και προβαίνουν σε επιτυχή υλοποίησή του, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτυχθούν με πιο γοργούς ρυθμούς.
 
Το 65% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα αναγνωρίζει ότι η ψηφιοποίηση θα επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά των επιχειρήσεών τους. Το εν λόγω ποσοστό είναι αυξημένο συγκριτικά με πέρσι, όπου μόλις το 31% έθεσε την ψηφιοποίηση ως προτεραιότητα.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Peter Englisch τόνισε πως πολύ μεγαλύτερος αριθμός ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη αναγνωρίζει σήμερα τη σημασία της εκπόνησης μιας στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;