Maurice Sehnaoui: Οι ευκαιρίες επένδυσης έρχονται κατά την ανάκαμψη

Τους λόγους επένδυσης στην Κύπρο, την περίοδο εξόδου από την κρίση και την έναρξη της ανάκαμψης, ανέλυσε ο Lead Investor του AstroΒank Investors Group, Maurice Sehnaoui, ο οποίος βραβεύτηκε στα όγδοα Invest Cyprus International Investment Awards.

«Γνωρίζω την Κύπρο από το 2017 και τους ανθρώπους της και ήμουν βέβαιος ότι μετά την κρίση, η οικονομία θα ανέκαμπτε. Σε αυτό το σημείο παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες προοπτικής επένδυσης», ανέφερε ο κ. Sehnaoui, σημειώνοντας ότι μετά από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, το ΑΕΠ της Κύπρου ξεπέρασε το 3-4%, με την κυπριακή οικονομία να καταγράφει έναν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του κατά τη βράβευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο ανέφερε ότι μετά την κρίση στην Κύπρο, διαπίστωσε ότι οι Κύπριοι άλλαξαν και έγιναν πιο αισιόδοξοι από πριν. 

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Κύπρος αποτελεί κόμβο ποιότητας στην Ευρώπη. Μπορεί να μην μπορούμε να συγκριθούμε με την Amazon ή την Google, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους να κάνουμε τη διαφορά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν είναι εύκολο εγχείρημα και απαιτεί εντατική δουλειά.
 


 Διευκρίνισε επίσης ότι δεν αρέσκεται στις αντιγραφές, αλλά στο να κάνει πραγματικότητα αυτά που ονειρεύεται. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχουμε και εύχομαι να το καταφέραμε με την AstroBank», είπε σχετικά.

Εξήγησε ακόμα ότι όταν έχεις πολλούς στόχους ταυτόχρονα και μικρό δρόμο, τότε χάνεσαι, σημειώνοντας ότι πρώτο μυστικό είναι ότι θα πρέπει να επιλέξεις τον στόχο σου.

Ο Lead Investor του AstroΒank Investors Group, Maurice Sehnaoui έχει επιδείξει το οραματιστικό του στιλ ηγεσίας για πάνω από 30 χρόνια, ως πρωτοπόρος στον τραπεζικό τομέα του Λιβάνου. Κάτω από την τολμηρή και δυναμική του ηγεσία, η BLC Bank τετραπλασιάστηκε σε μέγεθος σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

Το 2004 και το 2005 υπηρέτησε ως Υπουργός Ενέργειας & Υδάτων του Λιβάνου. Ενεργός στην Κύπρο από το 2011, ηγήθηκε της ομάδας διεθνών επενδυτών που εξαγόρασε την Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου το 2016 και δημιούργησε ένα νέο όνομα στο κυπριακό τραπεζικό σκηνικό, την AstroBank, που επίσημα λανσαρίστηκε τον Μάρτιο του 2017.

Δειτε Επισης

H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες