E. Ευγενίου: Δημιουργούμε ευκαιρίες για να γίνουμε οι νικητές του αύριο

«Αυτή είναι η στιγμή να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες που θα μας βοηθήσουν να είμαστε οι νικητές του αύριο αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες», ανέφερε ο CEO της PwC, Ευγένιος Ευγενίου.

Μιλώντας στο πλαίσιο της όγδοης απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards, τόνισε ότι οι ξένες επενδύσεις αποτελούν βασικό κινητήριο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, δηλαδή τα δύο βασικά συστατικά για την κοινωνική συνοχή και την ευημερία.

Συγχαίροντας τον Invest Cyprus και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαο, ο κ. Ευγενίου επεσήμανε ότι όλοι οι επενδυτές που τιμήθηκαν τα τελευταία χρόνια αποτελούν την απόδειξη της υγιούς ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας μας, καθώς και της εμπιστοσύνης των επενδυτών στη χώρα μας και στις δυναμικές προοπτικές της.

Ωστόσο, ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την επίλυση των νομικών διαφορών σε αποδεκτά χρονικά πλαίσια και την παροχή της προβλεψιμότητας και της διαφάνειας που αναζητούν οι επενδυτές. «Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να βελτιώσει η οικονομία μας την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα με ένα ανανεωμένο εκπαιδευτικό σύστημα που θα δώσει στα παιδιά μας τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τον 21ο αιώνα. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να μπορέσουμε εισέλθουμε ως χώρα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, στην ψηφιακή εποχή, αναβαθμίζοντας τους εαυτούς μας για να συλλάβουμε τις νέες συναρπαστικές ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας», είπε σχετικά.

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει μια επανάσταση στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο, εξηγώντας ότι οι σημερινές τάσεις θα καθορίσουν τις επόμενες δεκαετίες. «Το μέλλον είναι ήδη εδώ, έτσι πρέπει να αναρωτηθούμε: πόσο αποτελεσματικά αντιδρούμε στις δυνάμεις που διαμορφώνουν τον κόσμο σήμερα;».

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά