ΥΠΟΙΚ: Φιλόδοξοι και αποφασισμένοι να ανεβάσουμε την Κύπρο ψηλότερα

Όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν τη φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα την οποία η κυβέρνηση συνέταξε και εφαρμόζει, κάλεσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο πλαίσιο της όγδοης απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards, τόνισε ότι η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δημόσιας διοίκησης, η περαιτέρω υποστήριξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας, η περαιτέρω επένδυση στην τεχνολογία, πρέπει να αποτελέσει κοινή προσπάθεια.

«Εν ολίγοις, πρέπει να παραμείνουμε φιλόδοξοι, αποφασισμένοι να ανεβάσουμε την Κύπρο ακόμη πιο ψηλά», επεσήμανε σχετικά ο Υπουργός Οικονομικών.

Αναγνωρίζοντας ότι η εισροή των άμεσων ξένων άμεσων επενδύσεων στην κυπριακη οικονομία τα τελευταία χρόνια συνέβαλε αποφασιστικά στην παραμονή της Κύπρου σε μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σημαντικός στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης ήταν η δημιουργία ενός ευνοϊκού οικονομικού περιβάλλοντος, προσφέροντας σταθερότητα και σιγουριά, εξηγώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθούν οι επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες σε όλους τους τομείς.

«Η αποκατάσταση της ευρωστίας των δημόσιων οικονομικών, η δέσμευση για διατήρηση ισορροπημένων προϋπολογισμών, η υποστήριξη της αποκατάστασης του τραπεζικού τομέα, η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η εισαγωγή κινήτρων και η προσπάθεια διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της οικονομίας μας αποτέλεσε μέρος αυτής της προσπάθειας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η κυπριακή οικονομία να είναι μία από τις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της ευρωζώνης», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι αναμένεται να διατηρηθεί η δυναμική ισχυρής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια και να δημιουργηθούν συνθήκες πλήρους απασχόλησης έως το 2020. «Ξέρουμε ότι με αυτόν τον τρόπο, μέσω θέσεων εργασίας και ευκαιριών, θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και την ευημερία στους πολίτες της Κύπρου», επεσήμανε σχετικά.

Ταυτόχρονα, και παρά τη σιγουριά και την αισιοδοξία, ο Χάρης Γεωργιάδης εξήγησε ότι θα πρέπει να προστατευθούμε από τον εφησυχασμό, να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και να μην επιστρέψουμε ποτέ στις ψευδείς πρακτικές του παρελθόντος. 

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της οικονομίας μας απαιτεί μια αέναη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;