Γ. Μιχαήλ: Ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη οι άμεσες ξένες επενδύσεις

Στη σημασία της προώθησης της Κύπρου ως επενδυτικού και headquartering προορισμού αναφέρθηκε ο Managing Director της IMH, Γιώργος Μιχαήλ.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της όγδοης απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards, κάθε χρόνο από το 2012, τα βραβεία αυτά είναι μια γιορτή των ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι «γιορτάζουμε επίσης την επικείμενη έκδοση του 100ου τεύχους του αγγλόφωνου επιχειρηματικού περιοδικού GOLD. Τα τελευταία οκτώ χρόνια και από το πρώτο του τεύχος, το GOLD προωθεί τις Ξένες Επενδύσεις στην Κύπρο με εκτενή αφιερώματα για τους πολλούς επενδυτές, τους επιχειρηματίες και τα έργα τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, τα media, τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις της IMH έχουν συμβάλει στην προώθηση της Κύπρου ως προορισμού επενδύσεων και headquartering. «Μόνο την περασμένη Πέμπτη, διοργανώσαμε τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης των ξένων επενδυτών με τον Πρόεδρο και την Κυπριακή Κυβέρνηση εδώ στο Προεδρικό Μέγαρο. Την Παρασκευή πραγματοποιήσαμε το 4o Cyprus International Investors Summit, στο Parklane Resort στη Λεμεσό, και απόψε διοργανώνουμε τα ετήσια Invest Cyprus International Investment Awards. Είναι, πράγματι, μια εβδομάδα αφιερωμένη στους ξένους επενδυτές!», ανέφερε σχετικά.

Εξάλλου, επεσήμανε ότι η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και η παρότρυνση των ξένων εταιρειών να δημιουργήσουν την περιφερειακή έδρα τους στην Κύπρο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Κύπρος μπορεί να αυξήσει τον πληθυσμό της και το ΑΕΠ της, δημιουργώντας και διατηρώντας ένα περιβάλλον που προσελκύει διεθνείς επιχειρήσεις και άτομα με υψηλό βιοτικό επίπεδο να έχουν φυσική παρουσία στο νησί. Αυτό μπορεί όντως να γίνει πραγματικό, μακροπρόθεσμο όραμα τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα στην Κύπρο».

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;