Μ. Μιχαήλ: O Invest Cyprus επεκτείνει τις προσπάθειές του σε νέες αγορές

Ο Invest Cyprus είναι και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή όλων των προσπαθειών προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις που προσθέτουν αξία, αλλά και να προωθήσει την Κύπρο ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο αριστείας, επεσήμανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Μιχάλης Μιχαήλ, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες επεκτείνονται και σε νέες αγορές με μεγάλες δυνατότητες, όπως η Ινδία, η Νοτιοανατολική Ασία και η Ιαπωνία.

Η κοινωνία έκανε το θαύμα
Όπως τόνισε στο πλαίσιο των όγδοων Invest Cyprus International Investment Awards, παρόλο που πολλοί αναφέρονται στην οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου ως ένα μεγάλο success story, εντούτοις, κατά την άποψή του ήταν περισσότερο μία τεράστια οικονομική προσπάθεια από ολόκληρη την κοινωνία μας και έτσι έγινε το θαύμα.

Σημειώνοντας ότι η πορεία ανάπτυξης που ακολουθεί η κυπριακή οικονομία είναι αξιοσημείωτη, ο κ. Μιχαήλ εξήγησε ότι αυτό ασφαλώς δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων που προσθέτουν αξία και έχουν γίνει στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. «Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί κανένα θαύμα χωρίς την επιμονή του ιδιωτικού τομέα και βεβαίως με τις άοκνες προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης μέσω μιας συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης, την επανατοποθέτηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε γερές βάσεις και φυσικά τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που προωθούν ένα μοντέλο ανάπτυξης των επιχειρήσεων», είπε σχετικά.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες που η Κύπρος έχει να προσφέρει σε διάφορους τομείς είναι αυτό που προσέλκυσε τους ξένους επενδυτές στη χώρα, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν την Κύπρο ως προορισμό επενδύσεων παγκόσμιας κλάσης.

Να εδραιωθεί η Κύπρος ως πρωταρχικός επενδυτικός προορισμός
Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος του Invest Cyprus είναι να προσελκύσει και να διευκολύνει τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις σε όλους τους βασικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας, καθώς ο Οργανισμός παραμένει αφοσιωμένος εταίρος της κυβέρνησης με στόχο να εδραιώσει τη χώρα μας ως πρωταρχικό επενδυτικό προορισμό και ως κορυφαία βάση για διεθνείς δραστηριότητες, καθώς και να προσελκύσει επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.


Αναφέρθηκε επίσης στη στενή συνεργασία κυβέρνησης και ιδιωτικού τομέα, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο σε μία προσπάθεια προσέλκυσης εταιρειών, οι οποίες μπορούν να επιλέξουν το νησί για τις επενδυτικές τους δραστηριότητες, αλλά και την εγκατάσταση διεθνών κεντρικών γραφείων. «Ακολουθούμε μια στοχευμένη στρατηγική και επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας και σε νέες αγορές με μεγάλες δυνατότητες, όπως η Ινδία, η Νοτιοανατολική Ασία και η Ιαπωνία, όπου έχουμε προγραμματίσει μια σειρά προωθητικών ενεργειών με στόχο την ενημέρωση για τη χώρα μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της», επεσήμανε ο κ. Μιχαήλ.


Δύο χολυγουντιανές ταινίες ήδη γίνονται στην Κύπρο
Εξάλλου, διαβεβαιώνοντας ότι η ανάπτυξη νέων τομέων αποτελεί σημαντικό μέρος της αποστολής του Οργανισμού, τόνισε ότι τους τελευταίους μήνες ο Invest Cyprus εργάστηκε σκληρά για να τοποθετήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της βιομηχανίας ταινιών. «Η κυπριακή κυβέρνηση ανέθεσε πρόσφατα στον Invest Cyprus την αποκλειστική ευθύνη για την ανάπτυξη της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας καθώς και την προεδρία της Επιτροπής που αξιολογεί τις αιτήσεις για το Κυπριακό Σχέδιο Κινηματογράφου. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας είναι εμφανή με δύο ταινίες του Χόλυγουντ που έχουν ήδη κινηματογραφηθεί στο νησί μας», είπε σχετικά.

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks