Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Έκθεση και Διάσκεψη για το Μοντέλο i3, 12 και 13 Ιουνίου 2019

Το C.I.I.M –Cyprus International Institute of Management, ολοκλήρωσε με επιτυχία την «Εκπαίδευση για ιδέες, εφευρέσεις και καινοτομίες  στην επιχειρηματικότητα - i3». Η Έκθεση και η Διάσκεψη αποτέλεσαν την κατάληξη του διετούς Έργου στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «Βαλκανική-Μεσόγειος» Interreg και σε αυτό συμμετείχαν πέντε εταίροι από ισάριθμες χώρες που ένωσαν δυνάμεις για να δημιουργήσουν ένα μοντέλο για την επιχειρηματικότητα, με την έρευνα κορυφαίων θεμάτων και τη δημιουργία στοχευμένων εργαστηρίων κατάρτισης στους ακόλουθους τομείς: Περιβάλλον, Ενέργεια, Τρόπος Ζωής, Τεχνολογία και Τεχνολογία Πληροφοριών. Συνεργάστηκαν οι ακόλουθες πέντε χώρες: Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανία. 
 
Η Διάσκεψη φιλοξενήθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ της Βουλγαρίας, στο όμορφο και ιστορικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας. Πριν από την επίσημη έναρξη, η Διευθύντρια του επικεφαλής εταίρου του Έργου i3 και Διευθύντρια του Οικονομικού Φόρουμ της Βουλγαρίας κα Christina Zlatanova μίλησε για την πορεία του Έργου στην επιτυχία και καλωσόρισε τους επισκέπτες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά τη Συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή όλων των εταίρων του έργου, ο καθηγητής Kosyo Stoychev, Πρόεδρος της Επιτροπής «Ιταλία - Βουλγαρία 2013», κήρυξε την έναρξη της Έκθεσης και της Διάσκεψης και παρουσίασε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Σόφιας Dr. Anastas Gerdzhikov, ο οποίος εκφώνησε την εναρκτήρια ομιλία. Ο κ. Boyko Takos, Εκτελεστικός Διευθυντής της Βουλγαρικής Υπηρεσίας Προώθησης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, τόνισε τη σημασία της στήριξης νέων ιδεών για τις Βουλγαρικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και την οικονομία. Στην τελετή έναρξης παρέστη ο Πρέσβης της Κύπρου στη Βουλγαρία κ. Μάριος Κουντουρίδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε το κοινό είχε συνάντηση με την κυπριακή αντιπροσωπεία, την οποία επαίνεσε για τις προσπάθειές της τονίζοντας ότι η δική του παρουσία σε διαφορετικούς πολιτισμούς έχει προσθέσει μεγάλη αξία στη δική του εμπειρία, και το ίδιο είναι εμφανές στα αποτελέσματα του Προγράμματος i3.
 
H Διάσκεψη και η Έκθεση πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, όπου οι ομάδες από όλες τις χώρες έκαναν σύντομη παρουσίαση του δικού τους θέματος καθώς και στα περίπτερά τους στην Έκθεση. Τις εκδηλώσεις επισκέφτηκαν επενδυτές που ενδιαφέρονται να στηρίξουν την καινοτομία, ακαδημαϊκοί και το κοινό που ενδιαφέρεται για αυτά τα θέματα. Την εποπτεία της κυπριακής ομάδας των παρουσιαστών είχε ο κ. Γεώργιος Τρύφωνος του CIIM. Στην Έκθεση οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν πιθανούς αγοραστές, συνεργάτες και εταίρους, καθώς και παρόμοιες νεοσύστατες επιχειρήσεις, που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος του έργου i3. Στις επίσημες παρουσιάσεις του Συνεδρίου, κάθε διευθυντής έργου παρουσίασε μια σφαιρική εικόνα του «θέματός» του τόσο για τα ερευνητικά αποτελέσματα όσο και για τις μελλοντικές ευκαιρίες για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Το Ρόλο του CIIM στο Έργο είχε ο Δρ. Τάκης Στυλιανίδης, Αντιπρόεδρος Λειτουργιών του CIIM και τον Συντονισμό ο Δρ. George Guirgis, Εκτελεστικός Διεθνών Σχέσεων.
 
Μετά τις εκδηλώσεις όλοι οι συμμετέχοντες  φιλοξενήθηκαν σε εορταστικό δείπνο - πάρτι, με οικοδεσπότη το Οικονομικό Φόρουμ της Βουλγαρίας, όπου είχαν όλοι την ευκαιρία να εκφράσουν την εκτίμηση τους που αποτέλεσαν μέρος αυτού του τεράστιου έργου, αλλά και να αντικατοπτρίσουν τα πολύτιμα αποτελέσματα που μοιράστηκαν. Από την ίδρυσή του το CIIM έχει ξεχωρίσει στην καινοτομία και σχεδιάζει να οικοδομήσει  στην επιτυχία αυτού του Έργου δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για φιλόδοξους, καινοτόμους νέους στο μέλλον.
 
 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη