Η Linkage Cyprus παρουσίασε τον καταξιωμένο Αμερικανό ομιλητή Mike Abrashoff

Η Linkage στο πλαίσιο του θεσμού των Summer Sessions που διοργανώνει στην Ελλάδα και τα τελευταία δύο χρόνια και στην Κύπρο με τεράστια επιτυχία, παρουσίασε στις 2 Ιουλίου τη θεματική ομιλία του πρώην Κυβερνήτη του Αμερικάνικου Στόλου, παγκοσμίου φήμης και καταξιωμένου ομιλητή σε θέματα ηγεσίας και οργανωσιακού μετασχηματισμού, Mike Abrashoff με θέμα: “It’s your Ship!”.
 
Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Hilton Park, στη Λευκωσία, ο Mike Abrashoff μέσω της ομιλίας του αλλά και συγκεκριμένων παραδειγμάτων και πρακτικών, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον, να προβληματίσει αλλά ταυτόχρονα και να εμπνεύσει τα στελέχη των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της σωστής ηγεσίας, προβάλλοντας ένα μοντέλο διαχείρισης που στηρίζεται στην αυτονομία και στην πειθαρχία του προσωπικού. Όπως ο ίδιος εξήγησε στην ομιλία του: «Αν καταφέρεις σαν  ηγέτης, να δεις την επιχείρηση σου μέσα από τα μάτια των ανθρώπων σου και τους επικοινωνήσεις το πόσο σημαντικοί είναι για το στόχο που έχεις θέσει, τότε είναι σίγουρο πως θα αποφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα».
 
Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Mike Abrashoff, όπως συνηθίζεται στα συνέδρια που διοργανώνει η Linkage, απάντησε σε καίρια ερωτήματα που του έθεσαν οι παρευρισκόμενοι CEOs και άλλα διευθυντικά στελέχη κυπριακών επιχειρήσεων, που επικεντρώθηκαν στους τρόπους εφαρμογής του μοντέλου ηγεσίας που ο ίδιος προτείνει, αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν με στόχο τη διαφοροποίηση μιας παγιωμένης κουλτούρας που χαρακτηρίζει κάθε οργανισμό, πετυχαίνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
Την εκδήλωση προλόγισε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Κα. Νατάσα Πηλείδου, ο Μιχάλης Αντωνιάδης, Πρόεδρος της KPMG Κύπρου που ήταν και ο Χρυσός Χορηγός της εκδήλωσης, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Κα. Μιράντα Αρχοντίδου. Οι οικοδεσπότες της βραδιάς, Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος της Linkage Greece & Cyprus και Αρτέμης Μυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Linkage Greece & Cyprus, δήλωσαν με τη σειρά τους ότι είναι εξαιρετικά υπερήφανοι για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου στο συνέδριο.
 
Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Linkage κ. Αρτέμης Μυρόπουλος: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Κύπρο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αφορμή τον θεσμό των Summer Sessions, που έχουν ως κύριο στόχο να εκπαιδεύσουν ανώτατα διοικητικά στελέχη στη διαχείριση του προσωπικού τους. Καταφέραμε μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κυπριακού επιχειρηματικού κόσμου και ο στόχος μας είναι συνεχίσουμε να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στην αγορά της Κύπρου με επιπρόσθετες δράσεις και ενέργειες».
 
Χρυσός Χορηγός της θεματικής ομιλίας του Mike Abrashoff στην Κύπρο ήταν η εταιρεία KPMG και Χορηγοί οι εταιρείες DHL Cyprus, IQOS, Johnson & Johnson, Pafilia και P.M. Tseriotis.
 
Σχετικά με τον Mike Abrashoff: Ο Mike Abrashoff είναι πρώην Κυβερνήτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και σε ηλικία 36 ετών ήταν ο νεότερος Υπεύθυνος Αξιωματικός του Ειρηνικού στόλου. Ως κυβερνήτης του USS Benfold είχε να διαχειριστεί ένα πλοίο με πλήρωμα χαμηλού ηθικού, υψηλής εναλλαγής προσωπικού σε θέσεις εργασίας και μια από τις πιο χαμηλές αξιολογήσεις απόδοσης. Χάρη στην εντυπωσιακή του διαχείριση και ηγεσία κατάφερε σε μόλις λίγους μήνες να βελτιώσει την απόδοση του πληρώματος του, κατατάσσοντας το στο Νο.1 της σχετικής λίστας, με το ίδιο ακριβώς πλήρωμα.
 
Σχετικά με την εταιρεία Linkage Cyprus:
Η Linkage είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος στο χώρο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε θέματα ηγεσίας, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στρατηγικής, ανάπτυξης καθώς και εκπαίδευσης σε θέματα διοίκησης και management.  H Linkage πρωτοπορεί και κεφαλαιοποιεί τη διεθνή της εμπειρία και εξειδίκευση, με όχημα τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, και εξελίσσεται ως η μόνη και πιο ισχυρή σχολή ηγεσίας στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα εδραιώθηκε από τους πρωτοπόρους στο εγχώριο Leadership Management, Δημήτρη Παπανικητόπουλο (Πρόεδρος Linkage Greece) και Αρτέμη Μυρόπουλο (Διευθύνων Σύμβουλος Linkage Greece) και πρόσφατα άρχισε τη δραστηριοποίησή της στην Κύπρο. Η εταιρεία παρέχει στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες tailor-made στρατηγικές συμβουλευτικών υπηρεσιών, ανάλογα με τα δεδομένα και τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανάπτυξη δυνατοτήτων μέσα από εκπαιδευτική εμπειρία καθώς και προσαρμοσμένες υπηρεσίες αξιολόγησης.
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.linkagecyprus.com
 
 
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett