Σεμινάριο Eco-Innovation (Οικολογική Καινοτομία)

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕΛ) σε συνεργασία με το JCI Lemesos (Junior Chamber International) διοργάνωσαν στις 19 Ιουνίου με επιτυχία, εκπαιδευτικό σεμινάριο με επίκεντρο τον τομέα του «Eco-Innovation», δηλαδή την Οικολογική Καινοτομία.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν  επιμόρφωση και η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την έννοια της βιώσιμης (οικολογικής) τεχνολογίας. Πρόκειται για το δεύτερο από το σύνολο έξι εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο πλαίσιο του διακρατικού ευρωπαϊκού έργου CIDE NET (Creative and Innovation Driven Enterprises’ Network) Interreg BalkanMed, στο οποίο το Επιμελητήριο συμμετέχει ως εταίρος. Μέσα από την υλοποίηση του CIDE-NET προβλέπεται η πραγματοποίηση στοχευμένων δράσεων με κύριο σκοπό την ενθάρρυνση των εταιριών για επένδυση και υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων προς αντιμετώπιση της ανταγωνιστικότητας, των προκλήσεων του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την βελτίωση των καθημερινής οργάνωσης και λειτουργίας.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του JCI Lemesos κ. Βίκτωρας Ιορδάνου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το ΕΒΕΛ και στους εκπαιδευτές του σεμιναρίου και κατ’ επέκταση  επισήμανε πως βάση τις αξίες και τις προτεραιότητες του, το JCI στηρίζει τις δράσεις που προωθούν την οικολογική καινοτομία, την βιώσιμη ανάπτυξη, τον τομέα της κυκλικής οικονομίας και τις πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου «Eco-Innovation» είχαν την ευκαιρία πληροφόρησης της ανάπτυξης δεξιοτήτων σχετικά με την εφαρμογή της Βιώσιμης Οικολογικής καινοτομίας στις επιχειρήσεις τους, με ιδιαίτερη εστίαση σε σημαντικούς άξονες όπως: στην κατασκευή και λειτουργία βιομηχανιών, στις πολιτικές που συνθέτουν την επιτυχημένη βιώσιμη καινοτομία σε συνδυασμό με την αλληλεπίδραση της προσφοράς και της ζήτησης, αναφορά στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές και προτεραιότητες, ανάλυση τα οφελών που προκύπτουν από την αξιοποίηση της βιώσιμης (οικολογικής) καινοτομίας (τόσο της έμμεσης όσο και της άμεσης) και επεξήγηση διαφόρων τομέων όπως της γεωργίας, της εκμετάλλευσης καλλιεργειών, του ελέγχου του περιβάλλοντος, της βιώσιμης δασοκομίας, της εκτροφής ζώων, της υδατοκαλλιέργειας και του τουρισμού. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα παρακολούθησης σημαντικού περιεχομένου πληροφόρησης σχετικά με την εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα πυρασφάλειας στις επιχειρήσεις.   

Οι δύο εισηγητές του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν ο εμπειρογνώμονας σε θέματα καινοτομίας κ. Χρήστος Ζαχαριάδης και ο Ιδρυτής/CEO της εταιρείας Fire Safety Training Providers (Cyprus) κ. Αυγουστίνος Χατζηγιάννης. Σύντομη παρουσίαση του Cide-Net έγινε από τον Ανώτερο Λειτουργό του ΕΒΕΛ κ. Νικόλα Ιορδάνους. 

Το ΕΒΕΛ, συμμετέχει ως εταίρος σε στοχευμένα Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως το Cide-Net με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων, αναβαθμισμένων και άλλων σημαντικών υπηρεσιών προς τα μέλη του και τον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο.  

Για ενημέρωση και συμμετοχή στα επόμενα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν, μπορείτε να εγγραφείτε στη διαδικτυακή πλατφόρμα του έργου στον πιο κάτω σύνδεσμο: http://www.cidenet.eu/

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά