Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η νέα ηγεσία του ΣΕΛΚ

Νέα ηγεσία για τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Σε συνέχεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΛΚ, καταρτίστηκε τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του.
 
Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Βάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της KPMG, ενώ Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΚ εξελέγη ο Πιερής Μάρκου, Partner στην Deloitte. 
 
Ο κ. Βάκης παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον απερχόμενο Πρόεδρο του Συνδέσμου, Μάριο Σκανδάλη.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βάκης είχε διατελέσει και στο παρελθόν Πρόεδρος του ΣΕΛΚ, και πιο συγκεκριμένα την περίοδο 2017 -18.
 

Αναλυτικότερα, η νέα σύσταση του Συμβουλίου έχει ως εξής: 

•    Δημήτρης Βάκης (Πρόεδρος)
•    Πιερής Μάρκου ( Αντιπρόεδρος)
•    Μαρία Παστελλοπούλου (Γραμματέας)

Μέλη
•    Χρίστος Βασιλείου
•    Κυριάκος (Κάρλος) Ζάγκουλος
•    Γαβριήλ Ονησιφόρου
•    Σταύρος Παντζαρής
•    Πέτρος Πετράκης
•    Σάββας Πογιατζής
•    Δημήτρης Σιακαλλής
•    Σπύρος Σπύρου
•    Δημήτρης Ταξιτάρης
•    Νίκος Χειμαρίδης
•    Οδυσσέας Χριστοδούλου

 
Βιογραφικό Δημήτρη Βάκη
Ο Δημήτρης Σ. Βάκης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της KPMG Limited. Κατέχει πτυχίο Πληροφορικής και Λογιστικής (BSc Joint Honours) και είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales.
 
Εργάστηκε στην Touche Ross & Co στο Λονδίνο από το 1984 μέχρι το 1987. Επανήλθε στην Κύπρο το 1987 και εργάστηκε στην Μεταξάς Λοϊζίδης Συρίμης και Σία (τώρα KPMG Limited), όπου έγινε συνέταιρος το 1991. Επίσης είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της KPMG Limited στην Κύπρο.
 
Διατέλεσε υπεύθυνος κατά καιρούς για διάφορα τμήματα και υπηρεσίες της KPMG όπως Συμβουλευτικές Υπηρεσίες (εκπόνηση μελετών βιωσιμότητας, εισαγωγής εταιρειών στο χρηματιστήριο, αποτιμήσεων, συγχωνεύσεων, εξαγορών, αναδιοργανώσεων, ειδικών Διαχειριστικών Έλεγχων, κ.α.), Υπηρεσίες Εσωτερικού Ελέγχου, Διαχείρισης Κινδύνων, Business Performance Improvement (Διεξαγωγή μελετών σε διαχειριστικά συστήματα όπως ISO 9000, ISO 14000, κ.α.), και Υπηρεσίες Πληροφορικής (καθορισμός αναγκών, επιλογή, εφαρμογή συστημάτων, βελτίωση διαδικασιών, κ.α.).
 
Σήμερα είναι υπεύθυνος για ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο πελατών σε θέματα Ελέγχου και άλλων υπηρεσιών, και ηγείται των τμημάτων IT και Markets & Marketing της KPMG στην Κύπρο.
Είναι/διατέλεσε μέλος των πιο κάτω οργανισμών/ινστιτούτων:
- Μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW)
- Μέλος του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου
- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ και μέλος της Εκτελεστικής του Επιτροπής
- Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας
- Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων
- Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Πληροφορικής του ΣΕΛΚ
 
Ο κ Βάκης είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών.
 
 
Βιογραφικό Πιερή Μάρκου
Ο Πιερής Μάρκου είναι κάτοχος πτυχίου Λογιστικής, είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (ΙCAEW) ως επίσης και του Chartered Institute of Taxation του Ηνωμένου Βασιλείου. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 στο Λονδίνο και από το 2000 ανέλαβε ως συνέταιρος Επικεφαλής των Φορολογικών υπηρεσιών στον οίκο Χρυσάνθου και Χριστοφόρου (Andersen) στην Κύπρο και από το 2003 ως Επικεφαλής των Φορολογικών και Νομικών υπηρεσιών στην Deloitte Κύπρου.
 
 Έχει πολύχρονη πείρα στην παροχή φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα πελατών κυρίως σε πολυεθνικές και ιδιωτικές εταιρείες σε θέματα φορολογικού σχεδιασμού και αναδιοργάνωσης. Είναι ένας από τους κύριους διαπραγματευτές με τις φορολογικές αρχές για την επίλυση φορολογικών θεμάτων πελατών.
 
Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου από το 1992 όπου διετέλεσε μέλος, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Φορολογικής επιτροπής και επιτροπής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας καθώς και μέλος του Συμβουλίου του Συνδέσμου από τον Ιούλιο 2014. Είναι σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα συμβάσεων αποφυγή διπλής φορολογίας και συμμετέχει ενεργά σε διαβουλεύσεις τόσο με το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων όσο και με το Υπουργείο Οικονομικών για τη διαμόρφωση της κυπριακής φορολογικής νομοθεσίας. Είναι τακτικός ομιλητής σε διασκέψεις και σεμινάρια και συντάκτης διαφόρων άρθρων σε τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για την τοπική και διεθνή φορολογία.

 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου