4η Ενημερωτική Εκδήλωση του InnoPlatform

InBusinessNews  28/06/2019 12:05
4η Ενημερωτική Εκδήλωση του InnoPlatform

4η Ενημερωτική Εκδήλωση του InnoPlatform

InBusinessNews  28/06/2019 12:05
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσό σε συνεργασία με το ARIS Accelerator (A Really Insiring Space) της Deloitte, διοργάνωσαν με επιτυχία την 4η Ενημερωτική Ημερίδα του ευρωπαϊκού έργου InnoPlatform (Innovations Platform and Tools for Increasing the Innovation Capacity of SMEs in the Balkan Mediterranean Area).

RELATED ARTICLES


Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Νικόλας Ιορδάνου, Ανώτερος Λειτουργός και Συντονιστής του τομέα της Έρευνας, της Καινοτομίας και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΕΒΕΛ,  ανέφερε πως το πρόγραμμα εντάσσεται στο χρηματοδοτικό εργαλείο εδαφικής διακρατικής συνεργασίας Interreg BalkanMed, με πυλώνα προτεραιότητας την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία. Πρόσθεσε δε, πως στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του οικονομικού περιβάλλοντος των Βαλκανίων και της Κύπρου, η προώθηση της επιχειρηματικής καινοτομίας, η ενθάρρυνση της περιφερειακής ανάπτυξης και εξωστρέφειας μέσω νέων επιχειρηματικών συνεργασιών. Ο κ. Ιορδάνου επισήμανε ταυτοχρόνως πως ένας από τους σημαντικούς σκοπούς του έργου αποτελεί η βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, καθώς επίσης αναφέρθηκε στην ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου και του ARIS στην υλοποίηση του προγράμματος.  

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου InnoPlatform από τον κ. Βίκτωρα Ιορδάνου, Λειτουργό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΕΒΕΛ, ο οποίος ανέλυσε την χρήση των εφαρμογών (applications) και των υπηρεσιών που έχουν δημιουργηθεί και παρέχονται προς τον επιχειρηματικό κόσμο ή σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αναπτύξει μια καινοτόμα ιδέα/προϊόν. Στη συνέχεια η κα. Ελίζα Λουκαΐδου, Διευθύντρια του ARIS, παρουσίασε τις δραστηριότητες του φορέα, καθώς και τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Τέλος, εκπρόσωποι των εταιρειών Inowaste και Oreen παρουσίασαν το προφίλ και τις υπηρεσίες που παρέχουν. Αξίζει να σημειωθεί πως η Inowaste συμμετέχει στο InnoPlatform αξιοποιώντας τα εργαλεία του έργου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δικτύωση η οποία παρείχε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συνομιλήσουν με τους παρουσιαστές.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας