Σύσφιξη σχέσεων Κύπρου-Πολωνίας στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας

InBusinessNews  25/06/2019 17:30
Σύσφιξη σχέσεων Κύπρου-Πολωνίας στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας

Σύσφιξη σχέσεων Κύπρου-Πολωνίας στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας

InBusinessNews  25/06/2019 17:30
Συγκεκριμένους τρόπους για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο και Πολωνία συζήτησε ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κόκκινος, με την Πρέσβειρα της Πολωνίας, Irena Lichnerowicz-Augustyn, και την Δρ. Beata Lubos, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Καινοτομίας του Υπουργείου Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Δημοκρατίας της Πολωνίας.

RELATED ARTICLES


Η συνάντηση έγινε στην Πρεσβεία της Πολωνίας στην παρουσία του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητή Φίλιππου Πατσαλή, του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας Δρ. Βασίλη Τσάκαλου και του Επικεφαλής της Μονάδας Καινοτομίας του Υπουργείου Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Δημοκρατίας της Πολωνίας, κ. Marcin Sowa, καθώς και φορέων που απαρτίζουν το κυπριακό οικοσύστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Δρ. Beata Lubos παρουσίασε το πολωνικό οικοσύστημα καινοτομίας και start-up και τους τρόπους προώθησής του, καθώς και τα μέτρα στήριξης που παρέχει η χώρα της κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της εκπαίδευσης των νέων και στη δικτύωσή τους.
 
idekkyprospolonia2


Προηγήθηκε παρουσίαση του οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου σε συνδυασμό με τους βασικούς πυλώνες εθνικής στρατηγικής από τον Επικεφαλής Επιστήμονα κ. Κυριάκο Κόκκινο.

Τέλος, Κύπρος και Πολωνία δεσμεύτηκαν για δημιουργία πλάνου δράσης για ανταλλαγή καλών πρακτικών, διακρατική συνεργασία και περαιτέρω ενίσχυση των ήδη καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.
 
idekkyprospolonia3
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας