Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Σύσφιξη σχέσεων Κύπρου-Πολωνίας στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας

Συγκεκριμένους τρόπους για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο και Πολωνία συζήτησε ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κόκκινος, με την Πρέσβειρα της Πολωνίας, Irena Lichnerowicz-Augustyn, και την Δρ. Beata Lubos, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Καινοτομίας του Υπουργείου Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Δημοκρατίας της Πολωνίας.

Η συνάντηση έγινε στην Πρεσβεία της Πολωνίας στην παρουσία του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητή Φίλιππου Πατσαλή, του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας Δρ. Βασίλη Τσάκαλου και του Επικεφαλής της Μονάδας Καινοτομίας του Υπουργείου Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Δημοκρατίας της Πολωνίας, κ. Marcin Sowa, καθώς και φορέων που απαρτίζουν το κυπριακό οικοσύστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Δρ. Beata Lubos παρουσίασε το πολωνικό οικοσύστημα καινοτομίας και start-up και τους τρόπους προώθησής του, καθώς και τα μέτρα στήριξης που παρέχει η χώρα της κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της εκπαίδευσης των νέων και στη δικτύωσή τους.
 


Προηγήθηκε παρουσίαση του οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου σε συνδυασμό με τους βασικούς πυλώνες εθνικής στρατηγικής από τον Επικεφαλής Επιστήμονα κ. Κυριάκο Κόκκινο.

Τέλος, Κύπρος και Πολωνία δεσμεύτηκαν για δημιουργία πλάνου δράσης για ανταλλαγή καλών πρακτικών, διακρατική συνεργασία και περαιτέρω ενίσχυση των ήδη καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.
 

Δειτε Επισης

DHL Express Κύπρου: Η συνεργασία με Yellow Applications για το λογισμικό Exelsys HCM-Ορόσημο για την εταιρεία
UCLan Cyprus Career Fair 2024-Η ετήσια έκθεση καριέρας του Πανεπιστημίου την Πέμπτη 21 Μαρτίου
Nicosia Economic Congress: Ο λόγος στους επιχειρηματικούς ηγέτες
2η Επιστημονική Ημερίδα «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη»
2η Ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
MyPetrolina app: Δίνει την ευκαιρία διεκδίκησης δύο Nissan X-Trail e-POWER αξίας €46,100 το καθένα
Πώς μπορώ να πάρω Εγγυητική Επιστολή μέσω Ασφαλιστικής Εταιρείας;
Το έργο EU Heyday και Δήμος Πάφου σε καλούν στον γύρο της Πάφου