Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στην Κύπρο οι ηγέτες της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας

Ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης συναντιούνται αυτές τις μέρες στην Κύπρο, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και Συνεδρίου του ACI Europe, το οποίο φιλοξενεί για πρώτη φορά στη χώρα μας η Hermes Airports.
 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας, το οποίο φέτος ασχολείται με το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα «Transform or die – Airports & the Sustainability Challenge», θέτοντας τις βάσεις για σημαντικές αλλαγές στο ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης των αεροδρομίων από τη χώρα μας. Ανάμεσα στους ομιλητές που ξεχωρίζουν, είναι οι επικεφαλής της IAG, της Ryanair, της EasyJet, του Heathrow κ.ά. πολύ μεγάλων οργανισμών του αεροπορικού κλάδου.
 
Το βράδυ της Τρίτης, 25 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου η τελετή έναρξης, η οποία περιλάμβανε ομιλίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη την οποία εκφώνησε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, την Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου και τον Γενικό Διευθυντή του ACI Europe, Olivier Jankovec, μία σύντομη παράσταση και δεξίωση για τους καλεσμένους.
 
Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Park Lane στη Λεμεσό, άρχισαν οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου, το οποίο αποτελείται από πέντε θεματικές συνεδρίες. Το συνέδριο ανοίγουν με ομιλίες τους η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου και η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου. Θα ακολουθήσει παρουσίαση από τον Γενικό Διευθυντή του ACI Europe, Olivier Jankovec, κατά την οποία θα παρουσιαστούν όλα τα τελευταία νέα και τάσεις στον χώρο των αερομεταφορών. Θα γίνει επίσης η πρώτη παρουσίαση της στρατηγικής και του οράματος για την αειφορία στο τομέα των αερομεταφορών (sustainability vision). Το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Προέδρου του ACI Europe και Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή του Αεροδρομίου του Μονάχου, Dr. Michael Kerkloh.
 
Θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρία, το συμπόσιο των ανώτατων στελεχών των αεροδρομίων, με όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν σήμερα τον αεροπορικό κλάδο της Ευρώπης. Στο πάνελ θα συμμετέχουν ο CEO της Avinor Group, Dag Falk-Petersen, ο CEO της daa, Dalton Philips, ο CEO του London City Airport, Robert Sinclair, η CEO της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου, η CEO της SAVE SpA –  Venice Airport, Monica Scarpa, και ο πρόεδρος της VINCI Airports, Nicolas Notebaert.
 
Μετά το πέρας του πρώτου πάνελ, θα ακολουθήσει ειδική παρουσίαση από τον Διευθυντή Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Filip Cornelis, με θέμα «European Aviation policy: where are we & what next?».
Στη συνέχεια, στο πάνελ θα βρεθούν ανώτατα στελέχη αεροπορικών εταιρειών για το Airline Leader’s Symposium. Ο David O’Brien (CCO της Ryanair), ο Δημήτριος Γερογιάννης (CEO της Aegean Air), ο Robert Carey (Chief Commercial & Strategy Officer της easyJet) και ο Willie Walsh (CEO της IAG) θα συμμετέχουν σε μια συζήτηση που αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης των αεροπορικών εταιρειών, τις προκλήσεις του Brexit, της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και των τιμών του πετρελαίου και το πώς επηρεάζουν τον κλάδο, τις σχέσεις αερογραμμών και αεροδρομίων, αλλά και τα μαθήματα της αεροπορικής βιομηχανίας από την καθήλωση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX.
 
Η πρώτη μέρα του συνεδρίου ολοκληρώνεται με το τρίτο πάνελ, που θα διερευνήσει τις δυνατότητες μηδενικής εκπομπής ρύπων χωρίς να θυσιάζεται η ανάπτυξη του κλάδου, στο οποίο θα συμμετέχουν ο Patrick Ky, Executive Director της EASA, ο Willie Walsh, CEO της IAG, ο Bill Hemmings, Διευθυντής Αεροπορίας και Ναυτιλίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τις Μεταφορές και το Περιβάλλον, ο Andrew Macmillan, Chief Strategy Officer στο Αεροδρόμιο Heathrow και ο Hubert Mantel, επικεφαλής Περιβαλλοντικών Θεμάτων της Airbus.
 
Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα κλείσει με επίσημο δείπνο (Gala Dinner) στο Ελικοδρόμιο της Μαρίνας Λεμεσού. Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα διεξαχθούν τα 15α “Best Airport Awards” του ACI Europe. Νωρίτερα, ενδιάμεσα των πάνελ, θα λάβει χώρα η 10η τελετή απονομής της πιστοποίησης Airport Carbon Accreditation.
 
 
Βιώσιμος τουρισμός
Στις 27 Ιουνίου, το συνέδριο συνεχίζεται με συζήτηση με θέμα την «Βιώσιμη και Επιχειρηματική Ανάπτυξη με την ματιά του Επενδυτή», και ομιλητές τους Sami Teittinen, CFO του Vantage Airport Group, Anthony Martin, Development Director Airport Operation & Maintenance της Egis, Holger Linkweiler, Managing Director της Avialliance GmbH, Werner Kerschl, Executive Director της IFM Investors και Andy Carlisle, Head of Portfolio Management της Ferrovial Airports.
 
Η πέμπτη και τελευταία συνεδρία θα έχει θέμα συζήτησης τον Βιώσιμο Τουρισμό στην εποχή των συνεργασιών, με ομιλία και συμμετοχή του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου και ομιλητές τους Andrea Geretto, Head of Commercial & Marketing Non-Aviation της SAVE SpA – Venice Airport και Λάζαρο Χαραλάμπους, Commercial Manager της DP World Limassol.
Το διήμερο συνέδριο θα ολοκληρωθεί με επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής από την Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου στον CEO του αεροδρομίου της Γενεύης κ. Andre Schneider.
 
15α Best Airport Awards
Κατά την διάρκεια του Gala Dinner στις 26 Ιουνίου θα διεξαχθούν τα 15α «Best Airport Awards» του ACI Europe. Τα εν λόγω βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο στα καλύτερα αεροδρόμια, σε διάφορες κατηγορίες. Η Hermes Airports φέτος είναι υποψήφια για το βραβείο «HR Excellence». Υπενθυμίζεται ότι το 2017 και το 2018 η Hermes απέσπασε το βραβείο του πιο προσβάσιμου αεροδρομίου για τη Λάρνακα και την Πάφο αντίστοιχα.

Δειτε Επισης

2η Ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
MyPetrolina app: Δίνει την ευκαιρία διεκδίκησης δύο Nissan X-Trail e-POWER αξίας €46,100 το καθένα
Πώς μπορώ να πάρω Εγγυητική Επιστολή μέσω Ασφαλιστικής Εταιρείας;
Το έργο EU Heyday και Δήμος Πάφου σε καλούν στον γύρο της Πάφου
Όμιλος Εταιρειών UW Group: Πλέοντας προς το μέλλον
Kyriakides Mushrooms: Μια So Mush Better υποψηφιότητα στα In Business Awards
Ενδυνάμωση σχέσεων με Δήμο Τρίπολης συζήτησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
ΓΕΡΗΕΤ: Εννέα στους δέκα πολίτες χρησιμοποιούν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες