Παγκόσμια “Ημέρα του Ναυτικού”

Όπως κάθε χρόνο, στις 25 Ιουνίου γιορτάζεται από τη Ναυτιλία διεθνώς η “Ημέρα του Ναυτικού”, η οποία καθορίστηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ), το 2011. Η “Ημέρα του Ναυτικού” είναι μια ευκαιρία αναγνώρισης και εκτίμησης της προσφοράς των Ναυτικών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο και συμβάλλουν έμπρακτα στη σταθερή παγκόσμια οικονομία και τη κοινωνική διαβίωση.
 
Η φετινή “Ημέρα του Ναυτικού” στηρίζει με το θέμα της την “Ισότητα των Φύλων” και στοχεύει στην ευρύτερη ενημέρωση και προώθηση των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών στα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, αλλά και στην ανάδειξη της σημαντικής προσφοράς του γυναικείου φύλου στη Ναυτιλία γενικότερα.
 
Ενόψει της ημέρας αυτής, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συνδιοργάνωσε στις 20 Ιουνίου με το παράρτημα Κύπρου της Διεθνούς Οργάνωσης Γυναικών Επιχειρηματιών στη Ναυτιλία (WISTA Cyprus), εκδήλωση αφιερωμένη στους Ναυτικούς. Κύπριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η κ. Natasha Brown, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), η οποία ανέλυσε το θέμα της φετινής “Ημέρας του Ναυτικού”. Επιπρόσθετα, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο διοργάνωσε καμπάνια προώθησης της ημέρας αυτής συλλέγοντας μεγάλο αριθμό φωτογραφιών από τις Εταιρείες-Μέλη του, υπάλληλοι των οποίων ντύθηκαν ειδικά για την ημέρα αυτή με ενδυμασίες χρώματος μπλε.
 
Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο τιμά την ημέρα αυτή και εκφράζει τις ευχαριστίες του στους Ναυτικούς για το ανεκτίμητο έργο τους, το οποίο αποτελεί κύριο πυλώνα για την Κυπριακή Ναυτιλία και συνεισφέρει οικονομικά και κοινωνικά στην πρόοδο και ανάπτυξη του πλανήτη μας. Για τους πιο πάνω λόγους, οι ναυτικοί και οι οικογένειές τους αξίζουν την ιδιαίτερη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη μας.
 
Με 55,000 περίπου ναυτικούς να εργοδοτούνται στα πλοία που ελέγχουν οι εταιρείες-Μέλη του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου ανά πάσα στιγμή, η Κυπριακή Ναυτιλιακή Οικογένεια, αισθάνεται υπερήφανη για τους ναυτικούς της.
 
Τους ευχαριστούμε!

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»