Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην πλατφόρμα Corda Blockchain της R3

Το Institute For the Future (IFF) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανακοινώνει την ένταξη του στην πρωτοβουλία της R3 για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων στη νεοσύστατη πλατφόρμα της, Corda Blockchain. 

Η R3 δημιούργησε πρόσφατα την Corda Enterprise, μια εμπορική εκδοχή της Corda ειδικά βελτιστοποιημένη για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μεγάλων οργανισμών. Το Corda είναι μια επιχειρηματική πλατφόρμα blockchain που εξαλείφει τις δαπανηρές τριβές στις επιχειρηματικές συναλλαγές, επιτρέποντας στα ιδρύματα να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές με έξυπνα συμβόλαια (smart contracts), διασφαλίζοντας παράλληλα τα υψηλότερα επίπεδα ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Οι στόχοι της συνεργασίας μεταξύ της R3 και του IFF περιλαμβάνουν την από κοινού έρευνα και συμβολή στον ανοικτό κώδικα λογισμικού της Corda, τη δημιουργία υλικού επαγγελματικής πιστοποίησης και τη συνδιοργάνωση Corda Bootcamps. Το πρώτο κοινό bootcamp θα διοργανωθεί στο Decentralized 2019, την ετήσια σειρά συνεδρίων blockchain του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα. Το bootcamp θα είναι ένα ολοήμερο συνέδριο για όσους επιθυμούν να μάθουν τις βασικές πληροφορίες για την πλατφόρμα Corda Blockchain και να αρχίσουν να αναπτύσσουν το δικό τους CorDapp.

Το IFF του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι υπερήφανο που συμμετέχει στο παγκόσμιο δίκτυο της R3, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 300 από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, εταιρείες τεχνολογίας, κεντρικές τράπεζες, ρυθμιστικές αρχές και εμπορικoύς συλλόγους, που συνεργάζονται με την Corda.
«Είμαστε ευτυχείς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την R3 και που θα συνεργαστούμε για να επεκτείνουμε τα όρια των γνώσεών μας στις επιχειρηματικές πλατφόρμες blockchain», δήλωσε ο Γιώργος Γιαγλής, Γενικός Διευθυντής του Institute For the Future. «Μαζί με την R3, σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε μια σειρά εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων, το πρώτο από τα οποία είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Corda (Corda Bootcamp), το οποίο διοργανώνουμε σε συνεργασία με την R3 και θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου 2019 στην Αθήνα, λίγο πριν το ετήσιο συνέδριο Blockchain μας, το Decentralized 2019», συμπλήρωσε ο Καθ. Γιαγλής.

«Πάντα γνωρίζαμε πως η επιτυχία του Corda δεν έγκειται μόνο στην ίδια την πλατφόρμα, αλλά στο βάθος και την εφευρετικότητα του οικοσυστήματος των προγραμματιστών και των εφαρμογών που χτίστηκαν γύρω από αυτή. Για αυτό η γνωριμία των προγραμματιστών με την Corda είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο David E. Rutter, Διευθύνων Σύμβουλος της R3. «Η συνεργασία με το IFF μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί με τους ηγέτες του τομέα για να ενισχύσουμε σημαντικά το οικοσύστημα της Corda και να βοηθήσουμε τα μέλη του IFF να ασχοληθούν σε περισσότερο βάθος με τις απίστευτες δυνατότητες του blockchain», κατέληξε ο κ. Rutter.

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»