Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Χ. Γεωργιάδης: Χειροπιαστή κίνηση για την οικονομία η εξαγορά CNP

Εξαιρετικά σημαντική επένδυση για την κυπριακή οικονομία χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, την εξαγορά από την CNP Assurances ολόκληρου του ποσοστού της CNP Cyprus Insurance. 
 
Μετά από σημερινή ενημέρωση που έλαβε από τον Ανώτερο Εκτελεστικό Διευθυντή της CNP Κύπρου, Τάκη Φειδία, για την πρόσφατη συμφωνία του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού με την Τράπεζα Κύπρου, ώστε να αποκτήσει και το επιπρόσθετο 49,9% του μετοχικού κεφαλαίου, έναντι €97,5 εκατ., ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για μία χειροπιαστή κίνηση η οποία αποδεικνύει ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο.
 
Διέκρινε την ελκυστική προοπτική 
 
Η προσέλκυση τέτοιων ξένων, αλλά και ποιοτικών επενδύσεων είναι κορυφαίος στόχος της κυπριακής πολιτικής, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας πως ο γαλλικός κολοσσός διέκρινε την ελκυστική προοπτική που υπάρχει στην κυπριακή οικονομία. 

«Να ξέρουν οι ξένοι επενδυτές ότι στην Κύπρο υπάρχει σταθερότητα, βεβαιότητα, ασφάλεια και θετική προοπτική. Ειδικά τον τομέα των ασφαλιστικών, τον θεωρούμε ως ένα στρατηγικής σημασίας τομέα για την οικονομία μας», είπε. 

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης εποπτικής αρχής για τον τομέα των ασφαλειών και των ταμείων προνοίας (έχει σταλεί στην Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο) το οποίο, όπως είπε, αποτελεί μία ένδειξη της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στην εύρυθμη λειτουργία και θετική προοπτική του ασφαλιστικού τομέα, ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης για την οικονομία.
 
Η ασφαλιστική βιομηχανία ο μεγαλύτερος κερδισμένος
 
Σε δικές του δηλώσεις μετά από τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Φειδίας είπε πως πρόκειται για μεγάλης σημασίας επένδυση, η οποία δείχνει την εμπιστοσύνη της CNP Assurances προς τις προοπτικές της οικονομίας, της ασφαλιστικής βιομηχανίας και του επιχειρείν.

Ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της CNP Κύπρου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως βασικός μέτοχος της CNP είναι το γαλλικό κράτος ενώ σημείωσε πως ο ασφαλιστικός τομέας συνεισφέρει το 5% του ΑΕΠ της Κύπρου. Από την επένδυση αυτή ο μεγαλύτερος κερδισμένος θα είναι η ασφαλιστική βιομηχανία της Κύπρου, κατέληξε.
 
 
 

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά