Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μ. Μιχαήλ: Θεσμός το Cyprus International Investors Summit

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια κατάφερε να προσελκύσει νέα κεφάλαια ξένων επενδυτών σε όλους τους σημαντικούς κλάδους της οικονομίας. 
 
Με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου Cyprus International Investors Summit στις 27 – 29 Ιουνίου στη Λεμεσό από τον Invest Cyprus, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλη Μιχαήλ, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο InBusinessNews ότι τέτοιου είδους συνέδρια στοχεύουν στο να προσελκύσουν στη χώρα μας ξένους επενδυτές, υποδεικνύοντας ότι η Κύπρος συγκεντρώνει τέτοια πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν με σωστή διαχείριση να πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα στην αγορά των εναλλακτικών επενδύσεων, αλλά και ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.
 
Ο κ. Μιχαήλ υπογράμμισε ότι τα συνέδρια Cyprus International Investors Summit που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο έφεραν στη χώρα μας ξένους επενδυτές, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα προχώρησαν και σε επενδύσεις. «Το Cyprus International Investors Summit έχει πλέον καταστεί θεσμός και είναι για τον Invest Cyprus  ιδανική ευκαιρία ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των ευκαιριών που προσφέρει η Κύπρος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η Κύπρος κατάφερε να προσελκύσει νέα κεφάλαια σε όλους τους σημαντικούς κλάδους της οικονομίας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Invest Cyprus.
 
Επενδυτικές ευκαιρίες
«Θεωρούμε ότι επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν σε όλους τους τομείς – κλειδιά της κυπριακής οικονομίας, αλλά και σε αναπτυσσόμενους τομείς που προσφέρουν νέες προοπτικές. Ως Invest Cyprus και ως διοργανωτές, φιλοδοξούμε από αυτό το συνέδριο να προκύψει πραγματικό ενδιαφέρον για ποιοτικές επενδύσεις και επέκταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Κύπρος συγκεντρώνει τέτοια πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν με σωστή διαχείριση να πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα στην αγορά των εναλλακτικών επενδύσεων, αλλά και ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο», σημείωσε ο κ. Μιχαήλ.
 
Υπογράμμισε ότι έντονο ενδιαφέρον καταγράφεται στους τομείς της μεταφοράς εταιρικής έδρας στην Κύπρο, της ναυτιλίας, του τομέα ακινήτων και κατασκευών και των επενδυτικών ταμείων. Ενδιαφέρον επιδεικνύεται, επίσης, μεταξύ άλλων για ξενοδοχειακές μονάδες, φοιτητικές εστίες αλλά και για τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ακριβώς γιατί οι προοπτικές από πλευράς απόδοσης θεωρούνται σημαντικές για τους ξένους επενδυτές.
 
Εξάλλου, ιδιαίτερο βάρος δίδεται εκ μέρους του Invest Cyprus, και στον τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, στην προώθηση της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αλλά και του τομέα της υγείας λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη μεταρρύθμιση με τη εισαγωγή του ΓΕΣΥ. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ είναι η ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού τεχνολογικού κέντρου θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας.
 
Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Ο κ. Μιχαήλ απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα την Κύπρου όπως η πρόσβαση που προσφέρει στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, το ελκυστικό και διαφανές φορολογικό καθεστώς, οι ποιοτικές υποστηρικτές υπηρεσίες που παρέχει, το χαμηλό λειτουργικό κόστος και το ισχυρό ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο. Πρόσθετα πλεονεκτήματα ιδιαίτερα για εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο νησί είναι το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Κύπρος, αλλά και η υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής που προσφέρει και το φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον του νησιού. Παράλληλα, πέρα από τις προδιαγραφές ενός διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, η χώρα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες σε μια σειρά από τομείς της οικονομίας. 
 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου