Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Νέο πρόγραμμα επενδύσεων στο λιμάνι Λεμεσού από την Eurogate

Σε μια λαμπρή τελετή στο λιμάνι Λεμεσού το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, με εκλεκτούς προσκεκλημένους από την Κύπρο και το εξωτερικό, η Eurogate Container Terminal Limassol Ltd ανακοίνωσε τη συμπλήρωση της Α’ φάσης επενδύσεων στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων. 
 
Η Α’ φάση επενδύσεων, ύψους πέραν των €30 εκατομμυρίων, περιλάμβανε την αγορά δύο υπερσύγχρονων γερανογεφυρών τύπου «super post panamax» και 17 νέων οχημάτων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (straddle carriers). Με την αγορά των δύο νέων γερανογεφυρών, το λιμάνι Λεμεσού είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και να προσελκύσει διαμετακομιστικό εμπόριο. Επιπρόσθετα, η Eurogate προχώρησε σε αναβάθμιση εξοπλισμού που είχε παραλάβει από την Αρχή Λιμένων Κύπρου, ενώ έθεσε σε εφαρμογή ένα καινοτόμο σύστημα πληροφορικής και υλοποίησε μία σειρά κατασκευαστικών έργων με στόχο τη βελτίωση των υποδομών του τερματικού.
 
Τη σημασία της επένδυσης για την οικονομία του τόπου υπέδειξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και απηύθυνε χαιρετισμό.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η Eurogate, από τον Ιανουάριο του 2017 οπότε και ανέλαβε τη διαχείριση του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων. «Ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων λειτουργίας και υποδομών του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση βέλτιστων διεθνών πρακτικών, έχουν καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού σε μια από τις πιο προηγμένες λιμενικές υποδομές στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.
 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε εκ μέρους της Eurogate Container Terminal Limassol Ltd ο κ. Thomas H. Eckelmann, Πρόεδρος του Ομίλου Eurogate. Ο κ. Eckelmann δήλωσε ότι οι επενδύσεις στις οποίες έχει προβεί η Eurogate επιτρέπουν στο λιμάνι Λεμεσού να αναπτυχθεί περαιτέρω στον τομέα του διαμετακομιστικού εμπορίου και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου αυτού.
 
Ο Πρόεδρος της Eurogate ανακοίνωσε ακόμη πως η εταιρεία θα συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα διαθέτοντας επιπλέον €32 εκατ., με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Λεμεσού. Οι νέες επενδύσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αγορά ακόμη δύο νέων γερανογεφυρών «super post panamax», νέων straddle carriers και την επέκταση του χώρου στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Eckelmann αναφέρθηκε επίσης στις στενές σχέσεις που ενώνουν την οικογένειά του και τον Όμιλο Eurogate με την Κύπρο και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους στενούς συνεργάτες και μετόχους της Eurogate στην Κύπρο, κ.κ. Άδωνη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Μούσκο εξαίροντας την προσφορά τους στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.
 
Την παράσταση στην εκδήλωση έκλεψαν οι δύο γερανογέφυρες με τους χειριστές τους να πραγματοποιούν ανύψωση και τοποθέτηση δύο εμπορευματοκιβωτίων ταυτόχρονα αναδεικνύοντας τις υπερσύγχρονες δυνατότητές τους.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ