Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση AIPFE Κύπρου – Γυναίκες της Ευρώπης

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της AIPFE Κύπρου – Γυναίκες της Ευρώπης.  

Η Πρόεδρος της Οργάνωσης, κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου παρουσίασε το έργο και τις δράσεις της AIPFE κάνοντας τον απολογισμό για τη χρονιά 2018-19. Μέσα σε μία περίοδο δέκα μηνών, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι Ιουνίου 2019, διεκπεραιώθηκαν 15 δράσεις γύρω από πέντε βασικούς πυλώνες που αποτελούν την στρατηγική της Οργάνωσης: κοινωνία, πολιτική, ηγεσία, οικονομία, επιστήμη/STEM.
Συνολικά, έλαβαν χώρα 14 μηνιαίες συνεδρίες του ΔΣ ενώ διεκπεραιώθηκαν και οι ακόλουθες διαδικασίες:

  • Σύσταση σε σώμα.
  • Φωτογράφηση και ανανέωση ιστοσελίδας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Κατάθεση στον Έπαρχο/Έφορο Σωματείων όλων των απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών, στα πλαίσια συμμόρφωσης των διαδικασιών της οργάνωσης με τη νέα νομοθεσία περί ΜΚΟ, μέσα στο επίσημο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία.
  • Κατάθεση πρότασης για επιχορήγηση στο Ευρωκοινοβούλιο, στα πλαίσια κονδυλίων της ΕΕ, για τη γυναικεία συμμετοχή/αντιπροσώπευση στις ευρωεκλογές.
  • Χάραξη στρατηγικής και πλάνου δράσεων-δραστηριοτήτων της Οργάνωσης

Αξίζει να σημειωθεί πως η AIPFE είναι πλέον μέλος του Παγκύπριου Συντονιστικού Σώματος Εθελοντών, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Επίτροπου Εθελοντισμού αλλά και εξακολουθεί να είναι μέλος του Μηχανισμού για την Ισότητα, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Ισότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Συμμετέχει επίσης, στη δικοινοτική ομάδα της Κοινωνίας των Πολιτών, η οποία δρα υπό την αιγίδα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Επιπρόσθετα, μέλη του ΔΣ της Οργάνωσης, ως επίσης  και το επίτιμο μέλος της AIPFE, Έλενα Τάνου, εκπροσώπησαν την Κυπριακή Δημοκρατία στην ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα, η Πρόεδρος της AIPFE εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στην ομάδα εργασίας της Ένωσης για την Μεσόγειο με θέμα τη γυναικεία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Η Πρόεδρος της AIPFE συμμετέχει επίσης, στη γυναικεία ομάδα ηγεσίας της Exxon Mobil, με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία και ασχολείται με θέματα γυναικείας ενδυνάμωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ταμίας της Οργάνωσης, Άντρεα Σολωμονίδου παρουσίασε την οικονομική κατάσταση και τους ισολογισμούς της Οργάνωσης για την περίοδο που έληξε, και η Γενική Συνέλευση έγκρινε με την ομόφωνη ψήφο της το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τέλος, έγινε μία ανοικτή συζήτηση με τα μέλη της Οργάνωσης όπου ζητήθηκε η συμβολή τους για το πλάνο δράσης για το έτος 2019-20. Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με την υπόσχεση του ΔΣ πως θα συνεχίσει τους ενδιαφέροντες διαλόγους για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία μέσα από την διοργάνωση εξαιρετικών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά