Η Ancoria Insurance δραστηριοποιείται τώρα και στην Ελλάδα

Η Ancoria Insurance, μετά την επιτυχημένη πορεία της στην Κύπρο και τη Σουηδία, δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα,  υπό το καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, για να προωθήσει το ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Ancoria Pension Plan.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε σήμερα (6 Ιουνίου) στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ancoria κ. Τάσος Αναστάση ανάφερε ότι η ανακοίνωση της παρουσίας της Εταιρείας στην ελληνική αγορά αποτελεί μια ξεχωριστή μέρα για την Ancoria Insurance.

Αναφερόμενος στο ιστορικό της Ancoria Insurance, ο κ. Αναστάση είπε ότι η πορεία της ξεκίνησε το 1987 με την ίδρυση της στην Κύπρο από 2 Σουηδούς επιχειρηματίες, ενώ από το 2007 κύριος μέτοχος της Εταιρείας είναι το Ίδρυμα Υποτροφιών Sievert Larsson, που έχει ως αποστολή του την οικονομική στήριξη άπορων και αριστούχων μαθητών.

Σε αυτές τις τρείς δεκαετίες επιτυχημένης πορείας της, πρόσθεσε, η Ancoria Insurance κατάφερε να εδραιωθεί ως μια ασφαλιστική εταιρεία ζωής που εξειδικεύεται αποκλειστικά σε προϊόντα και υπηρεσίες που προωθούν τον οικονομικό προγραμματισμό ιδιωτών και επιχειρήσεων, δίνοντας πάντοτε έμφαση στο τρίπτυχο καινοτομία, τεχνολογία και διαφάνεια.
 

 

Η φιλοσοφία αυτή, επισήμανε, βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των εργασιών της Ancoria σε ένα διεθνές πελατολόγιο, με κύριο άξονα την Σουηδική αγορά, όπου η Εταιρεία εξυπηρετεί  μέχρι σήμερα τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων πελατών. Δύναμη μας όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε με έμφαση ο κ. Αναστάση, είναι η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία του οργανισμού καθώς και ο υψηλός δείκτης φερεγγυότητας Solvency 2, που ανέρχεται σήμερα στο 255%,  κατατάσσοντας την Ancoria Insurance ανάμεσα στις πιο υγιείς και κεφαλαιακά θωρακισμένες ασφαλιστικές εταιρείες, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ναυαρχίδα των εργασιών της Εταιρείας στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, ανάφερε, αποτέλεσε το ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Ancoria Pension Plan, που ρυθμίζεται από το αυστηρό Ευρωπαϊκό πλαίσιο του κλάδου 7 των ασφαλιστικών εργασιών. Το Ancoria Pension Plan, πρόσθεσε, είναι ένα σύγχρονο και ευέλικτο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και αντιμετωπίζει με επιτυχία πολλές από τις προκλήσεις του κλάδου των επαγγελματικών συντάξεων στην Κύπρο, ο οποίος πλήγηκε σημαντικά από την οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα το 2013. Όπως είπε ο κ. Αναστάση, το Ancoria Pension Plan κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υιοθετηθεί από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Κύπρο και να καταστεί το μεγαλύτερο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με ηγετικά μερίδια αγοράς. 
 

 

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη την ευρεία αποδοχή που έχει το πρόγραμμα στην Κύπρο, όπως και τις κοινές προκλήσεις  που αντιμετωπίζει και η Ελληνική αγορά στον συνταξιοδοτικό τομέα των επαγγελματικών συντάξεων μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, η Ancoria θεωρεί πως αποτελεί  φυσική εξέλιξη η παρουσία της για να προτείνει στις Ελληνικές επιχειρήσεις μια καινοτόμα λύση νέα γενεάς.

Εκτός από τον κ. Αναστάση, στην εκδήλωση – παρουσίαση μίλησαν επίσης:

•    Ο κ. Δημήτριος Κρεμαλής, Dr. Jur., LL.M. Εταίρος ΚΡΕΜΑΛΗΣ, Δικηγορική Εταιρεία, με θέμα "το συνταξιοδοτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και οι προοπτικές του".
•    Ο κ. Ιωάννης Τέντες, Tax Partner / RSM Greece και Χάρης Χαιρόπουλος, Δικηγόρος  LLM – Υπεύθυνος Τμήματος Εργατικών και Ασφαλιστικών Συμβούλων / RSM Greece, με θέμα "ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα: Φορολογικά κίνητρα και μισθοδοτική προσέγγιση".
•    Ο κ. Μηνάς Μέττας, Γενικός Διευθυντής Ancoria και η κα. Ελένη Κωνσταντίνου, Γενική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Προϊόντων Ancoria, με θέμα "Ancoria Pension Plan: Μια νέα πρόταση για το αύριο".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς και άλλοι. 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά