ΥΠΟΙΚ: Προτεραιότητα η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τόνισε τη σημασία, που δίδεται ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης της Εκπαίδευσης για ανάδειξη της Κύπρου ως εκπαιδευτικό κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης και την προτεραιότητα που δίνεται στην προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών, σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του Δ.Σ. του  Επιχειρηματικού Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC).

Σε ανακοίνωση του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕΛ) αναφέρεται ότι φιλοξενεί για πρώτη φορά στη Λευκωσία την Ολομέλεια του ΔΣ των Μελών του οργανισμού, σημειώνοντας ότι στη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ οι αντιπρόσωποι από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία καθώς και για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να τοποθετήσει τη Λευκωσία στον Ευρωπαϊκό Χάρτη, ως ένα ελκυστικό κέντρο αναφοράς που παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Κύριος στόχος του Επιχειρηματικού Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC) είναι η προώθηση συνεργασιών σε ότι αφορά την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των πρωτευουσών. Ο ρόλος του Οργανισμού θεωρείται πολύ σημαντικός και αξιόλογος στην Ευρώπη, αφού ασχολείται με θέματα, προβλήματα και προκλήσεις που έχουν επιπτώσεις στις πρωτεύουσες όπως η οικονομία, τα αναπτυξιακά έργα, η μετανάστευση, η εκπαίδευση, η ανεργία, ο τουρισμός κ.α.

Ο Διευθυντής του ΕΒΕ Λευκωσίας, Σωκράτης Ηρακλέους, που είναι και Αντιπρόεδρος του BECC, δήλωσε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις αποτελούν εξέχουσας σημασίας για την Κύπρο και ιδιαίτερα τη Λευκωσία, αφού τοποθετούν τη χώρα μας στον χάρτη του επιχειρηματικού γίγνεσθαι και προβάλουν την Λευκωσία ως σημείο αναφοράς στον επιχειρηματικό κόσμο και την κατατάσσουν μαζί με τις υπόλοιπες πρωτεύουσες ως διακεκριμένο αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κέντρο.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;