Ρηγίνος Τσάνος: «Καθοριστικός ο ρόλος της Κύπρου στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της ευρύτερης περιοχής»

Ο πρόεδρος του R.P.T. Group Ρηγίνος Τσάνος και η σύζυγός του Αυγουστίνα  Τσάνου παρέθεσαν χθες βράδυ, επίσημο δείπνο στην οικία τους στη Λεμεσό, με την ευκαιρία του 56ου ετήσιου συνεδρίου της European Tugowners Association (E.T.A.), οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σήμερα στην Κύπρο. 
 


Το παρών τους στο δείπνο έδωσαν οι Υπουργοί Ενέργειας και Μεταφορών, Γιώργος Λακκοτρύπης και Βασιλική Αναστασιάδη, αντίστοιχα, όπως επίσης και η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν επίσης ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης και ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Πέτρος Κρασσιάς. Επίσης, παρέστησαν γενικοί διευθυντές Υπουργείων, άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και ηγετικά στελέχη Ομίλων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, της ναυτιλίας και των μεταφορών.   
 

 


Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους στο δείπνο ο κ. Τσάνος υπέδειξε καταρχήν πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα της V.T.S. (Vasiliko Terminal Services), για να πραγματοποιηθεί φέτος στην Κύπρο το ετήσιο συνέδριο της E.T.A. Όπως είπε, πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για την Κύπρο, κατά την οποία αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος της χώρας μας στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της ευρύτερης περιοχής. Ο πρόεδρος της R.P.T. Group ανέφερε, ακόμη, ότι αποτελεί είναι τιμή για τη V.T.S. να αποτελεί πλήρες και ενεργό μέλος της E.T.A.
 


Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Ε.ΤΑ., Leendert Muller, εξέφρασε ευχαριστίες για τη θερμή υποδοχή σημειώνοντας ότι με ενδιαφέρον αναμένει τις εργασίες του Συνεδρίου που για πρώτη φορά διοργανώνεται στη Κύπρο.         

Το Ε.Τ.Α. είναι Οργανισμός, στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι ιδιοκτήτες ρυμουλκών, στον τομέα της παροχής θαλάσσιων υπηρεσιών, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. H VTS, που ανήκει στους ομίλους RPT Group και Hadjihannas Group, είναι μέλος του Οργανισμού ETA τα τελευταία δύο χρόνια.
 

Δειτε Επισης

Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη