Πρόγευμα Εργασίας για πρόσβαση Ατόμων με Διεθνή Προστασία στην αγορά εργασίας

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο και το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (CyRC), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων (20 Ιουνίου), διοργανώνουν Πρόγευμα Εργασίας για Υπεύθυνους Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού.   
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, από τις 9.00-11.00 π.μ., στο Μπαρ Εστιατόριο «Μουσών» (Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία 1011). Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το InBusiness.
 
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της δωρεάν Πλατφόρμας Εργοδότησης HelpRefugeesWork, ενός διαδικτυακού εργαλείου που διευκολύνει τη σύνδεση ατόμων με καθεστώς Διεθνούς Προστασίας που αναζητούν εργασία, με εργοδότες και πάροχους επαγγελματικής κατάρτισης. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η υποβοήθηση της ένταξης των ατόμων με καθεστώς Διεθνούς Προστασίας στην αγορά εργασίας.
 
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η κα Katja Saha, η Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο, η κα Κορίνα Δρουσιώτου εκ μέρους του Κυπριακού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες  και η κα Νάτια Καραγιάννη εκ μέρους της ΙΜΗ.  Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τα οφέλη που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία από την ένταξη των ατόμων με Διεθνή Προστασία στην αγορά εργασίας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Κυπριακού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στο σύνδεσμο https://bit.ly/2EHYqOi.
 
Για την Πλατφόρμα HelpRefugeesWork
Το HelpRefugeesWork είναι μία νέα δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της διασύνδεσης ατόμων με καθεστώς Διεθνούς ή Συμπληρωματικής Προστασίας με εργοδότες και παρόχους εκπαίδευσης. Το HelpRefugeesWork αποτελεί πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Κύπρο (UNHCR Cyprus), η οποία αναπτύχθηκε και υλοποιείτε από το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (Cyprus Refugee Council). www.helprefugeeswork.org
 
Για το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο
Η ΄Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α) ιδρύθηκε το 1950 προκειμένου να συνδράμει εκατομμύρια προσφύγων στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, η σημαντικότερη λειτουργία της Υ.Α. είναι η διεθνής προστασία: να διασφαλίσει ότι οι πρόσφυγες δεν θα σταλούν πίσω στη χώρα από την οποία διέφυγαν, και ότι τα βασικά τους δικαιώματα θα τύχουν σεβασμού. Απώτερος στόχος είναι να συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους πρόσφυγες, αιτητές ασύλου, εσωτερικά εκτοπισμένους και ανιθαγενείς, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν κανένα στήριγμα.
 
Στην Κύπρο, η Ύ.Α. ιδρύθηκε το 1974 για να συντονίσει την διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Κύπριους εκτοπισμένους και στις δύο κοινότητες. Σήμερα, η πρωταρχική λειτουργία της ΄Υ.Α. είναι να στηρίξει την Κυβέρνηση στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του νομοθετικού της πλαισίου, καθώς και των διαδικασιών και εξουσιών που θα διέπουν ένα σύστημα προστασίας προσφύγων, πλήρως εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα. Στόχος μας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και αιτητών ασύλου, ιδιαίτερα αναφορικά με την πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου, συνθήκες υποδοχής και ελευθερία διακίνησης. Προωθούμε καλές πρακτικές αναφορικά με την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην Κυπριακή κοινωνία. Υποστηρίζουμε επίσης την πρόσβαση της Κύπρου στις Συμβάσεις του ΟΗΕ για την ανιθαγένεια.
 
Για το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
Το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες είναι ένας νεοσύστατος μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος εργάζεται για τη διαφύλαξη και την προώθηση των δικαιωμάτων των ευάλωτων ομάδων στην Κύπρο, συμβάλλοντας στις προσπάθειες για την ισότιμη κοινωνική τους ένταξη. Με επίκεντρο τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο, τους κρατουμένους, τα θύματα εμπορίας προσώπων και τους επιζώντες βασανιστηρίων, το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες εργάζεται στενά με την τοπική κοινωνία  με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών τόσο σε επίπεδο ατόμου και  κοινότητας όσο και αναφορικά με ζητήματα πολιτικής. www.cyrefugeecouncil.org
 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας