Στην Κύπρο η φετινή παγκόσμια Γενική Συνέλευση της E.T.A.

Την Κύπρο επέλεξε η E.T.A. (European Tugowners Association) για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της. Το 56ο E.T.A annual meeting, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό από τις 5 μέχρι τις 7 Ιουνίου, συνδιοργανώνεται από την VTS  (Vasiliko Terminal Services), και θεωρείται ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο. 
 
Πρόκειται για ένα ετήσιο συνέδριο παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς σε αυτό συμμετέχουν οι σημαντικότεροι κολοσσοί στον τομέα παροχής θαλάσσιων υπηρεσιών ανά το παγκόσμιο. 
Ζητήματα που έχουν και άμεση σχέση με τον τομέα της ενέργειας, θα τεθούν επί τάπητος, σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
 
Είναι επίσης σημαντικό σε συνάρτηση και με τις προσπάθειες της Κύπρου να καταστεί κέντρο περιφερειακών υπηρεσιών για το oil and gas industry. Τόσο η Κύπρος όσο και η VTS  μπαίνουν δικαιωματικά στο παγκόσμιο χάρτη των θαλάσσιων υπηρεσιών, στο πλέον υψηλό επίπεδο. 
 
Εξάλλου, το εν λόγω συνέδριο έχει και ιδιαίτερη πολιτική σημασία καθώς τη φετινή διοργάνωση είχε διεκδικήσει και η Τουρκία. Τελικά, η ΕΤΑ αποφάσισε να συνδιοργανώσει το συνέδριο μαζί με τη VTS στην Κύπρο. Το πολιτικό μήνυμα της επιλογής της Κύπρου και όχι της Τουρκίας είναι σαφές.
 
 
Η Ε.Τ.Α ιδρύθηκε το 1963 και έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες και σε αυτή συμμετέχουν 85 οργανισμοί του κλάδου από 25 χώρες. Από την Κύπρο πλήρες μέλος της Ε.Τ.Α είναι η Vasiliko Terminal Services (VTS). 
 
Η VTS Vasiliko Terminal Services ανήκει στους ομίλους RPT Group και Hadjihannas Group. 
 
Μιλώντας στο InBussinessNews, ο Πρόεδρος του RPT Group, Ρηγίνος Τσάνος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το επόμενο τριήμερο, στο πλαίσιο του συνεδρίου της ETA, θα προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα και θα επαναβεβαιωθεί η σημασία της Κύπρου στους ευρύτερους ενεργειακούς σχεδιασμούς της περιοχής μας. «Η επιλογή της Κύπρου για το φετινό συνέδριο τιμά τον όμιλό μας και γενικότερα την Κύπρο», υπέδειξε ο κ Τσάνος. 
 

Ποιος είναι ο Όμιλος RPT
Με μια ιστορία που ξεκινά από το 1965, ο Όμιλος RPT περιλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα εταιρειών, προσφέροντας υπηρεσίες σε πέντε αλληλένδετους κλάδους: ναυτιλία, επιχειρήσεις, ταξίδια, ακίνητα και περιβάλλον. Με έδρα τη Λεμεσό, ο Όμιλος αντιπροσωπεύει το όραμα του επιχειρηματία, Παντελή Τσάνου, ο οποίος έκανε τα πρώτα του βήματα στον επιχειρηματικό στίβο στα τέλη της δεκαετίας του 1950 ως έμπορος, ναυλώνοντας σκάφη για την εξαγωγή κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων.
 
Πάνω από μισό αιώνα μετά ο Όμιλος έχει μεγαλώσει, περιλαμβάνοντας πλέον εταιρείες που προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών, με εξειδίκευση στον αναπτυσσόμενο τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ακολουθώντας συνεχώς τις νέες τάσεις στους εν λόγω τομείς, η RPT Group έχει ως στόχο να προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών τόσο σε τοπικές όσο και σε διεθνείς εταιρείες και επενδυτές, πάντα σε ετοιμότητα για νέες προκλήσεις και ευκαιρίες.
Οι εταιρείες του Ομίλου και οι εξειδικευμένες επιχειρηματικές μονάδες τους στηρίζουν τις αυξανόμενες και εξελισσόμενες απαιτήσεις των πελατών της. Έχοντας στην φαρέτρα του τα τόσα χρόνια εμπειρίας, ο Όμιλος συνεχίζει να διευρύνει και να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο του, χτίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες του, στη βάση της αξιοπιστίας, της ισχυρής απόδοσης και της εμπιστοσύνης.

Δειτε Επισης

Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες