Ειδικό Αφιέρωμα-Ancoria: Πρόβλημα η μη συμμετοχή στα συνταξιοδοτικά σχέδια

To περιοδικό ΙΝ Βusiness παρουσιάζει σε συνεργασία με το InBusinessNews το ειδικό αφιέρωμα Σχέδια Συνταξιοδότησης. Πρωταγωνιστές του κλάδου μιλούν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην κάμερα του InBusinessNews, αναλύουν την αγορά και εκτιμούν το μέλλον των pension funds. Ένα αποκλειστικό αφιέρωμα του περιοδικού IN Business σε digital μορφή.

Πρώτος στην κάμερα του InBusinessNews μίλησε ο Κρίστης Μιχαηλίδης, General Manager, της Ancoria Insurance.  

Η Ancoria είναι ασφαλιστική εταιρεία ζωής που εδρεύει στην Κύπρο από το 1987 και συστάθηκε από δύο Σουηδούς επιχειρηματίες. Κύριος μέτοχος της εταιρείας από το 2007, είναι το Ίδρυμα Υποτροφιών Sievert Larsson, ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που στοχεύει στην προώθηση και στήριξη της μάθησης νεαρών ατόμων.

Συνολικά η Ancoria διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ για ένα διεθνές πελατολόγιο περίπου 15,000 ατόμων ενώ διαχειρίζεται πάνω από 35 επενδυτικά ταμεία, κατάλληλα για οποιαδήποτε επενδυτικό προφίλ.

Στον τομέα των επαγγελματικών συνταξιοδοτικών σχεδίων η Ancoria κατάφερε ήδη να εδραιωθεί ως ο μεγαλύτερος πάροχος στην εγχώρια αγορά με το μερίδιο αγοράς της ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες για το 2018 να ξεπερνάει το 85%.
 

Σύμφωνα με τον Κρίστη Μιχαηλίδη η Ancoria εξειδικεύεται στη παροχή λύσεων οικονομικού προγραμματισμού μέσω δύο σχεδίων:
 
  • Το επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο Ancoria Pension Plan, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις εταιρίες που επιθυμούν να προσφέρουν στους εργαζομένους τους ένα σύγχρονο, ευέλικτο και πρακτικό συνταξιοδοτικό σχέδιο νέας γενεάς, χωρίς τις υποχρεώσεις και κόστη των παραδοσιακών ταμείων προνοίας. 
  • Σε ιδιωτικό επίπεδο, προσφέρουμε το Ancoria Life Policy το οποίο αποτελεί ένα εργαλείο αποταμίευσης και επένδυσης για άτομα που επιθυμούν να επενδύσουν στις παγκόσμιες αγορές αλλά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε εξιδεικευμένα ταμεία. 

Ο Κρίστης Μιχαηλίδης ανέφερε πως οι εργοδότες στην Κύπρο σήμερα δεν είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν συνταξιοδοτικό σχέδιο στους υπάλληλους τους με αποτέλεσμα ένα 50-60% του εργατικού δυναμικού να μην έχει πρόσβαση σε τέτοια σχέδια και αυτό θα δημιουργήσει κοινωνικό πρόβλημα, αφού η κρατική σύνταξη από μόνη της δεν αναμένεται να είναι επαρκής.

Μια θετική εξέλιξη είναι η εισαγωγή των επαγγελματικών συνταξιοδοτικών σχεδίων του κλάδου 7 της ασφαλιστικής βιομηχανίας, τα οποία αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά πολλά από τα μειονεκτήματα των παραδοσιακών ταμείων προνοίας και πολλές εταιρίες έχουν μεταφέρει τα ωφελήματα τους από τα ταμεία προνοίας τους στο Ancoria Pension Plan.

Δειτε Επισης

Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα