Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Executive Excellence: Πως να γίνετε επιτυχημένοι Leaders

Το απόσταγμα 20 χρόνων εμπειρίας της Κοραλίας Τιμοθέου ως συμβούλου επιχειρήσεων, και των 35 χρόνων εκτελεστικής εμπειρίας του πατέρα της, Νίκου Τιμοθέου, σε όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες και ως συμβούλου επιχειρήσεων και μη εκτελεστικού μέλους διοικητικών συμβουλίων, περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο με τίτλο «Executive Excellence – Combine Leadership and Management to Create and Deliver Value». 

Το βιβλίο, το οποίο αποτελεί προϊόν τεσσάρων χρόνων δουλειάς, θα διατίθεται από την Amazon σε ηλεκτρονική και σε έντυπη μορφή (400 σελίδες σε μεγάλο σχήμα 20 Χ 25 εκατοστών) πριν από τα μέσα Ιουνίου.
Οι δύο συγγραφείς, πατέρας και κόρη, μεταφέρουν στο βιβλίο τους τις εμπειρίες και τα συμπεράσματά τους, εξηγώντας πως ο συνδυασμός της τεχνολογίας και της εφαρμογής του large systems thinking, μπορεί να προσδώσει αξία σε μια επιχείρηση.
 
Τα δύο βασικά ερωτήματα που αναλύονται:

  • Γιατί υπάρχει μεγάλο ποσοστό διοικητικής αποτυχίας
  • Γιατί πολλοί οργανισμοί, ιδιωτικοί, δημόσιοι και ημικρατικοί, αποτυγχάνουν, ζημιώνοντας υπαλλήλους, επενδυτές και την οικονομία γενικότερα. 

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι για να είναι επιτυχημένος ένας εκτελεστικός, θα πρέπει να πληροί μια σειρά από κριτήρια όπως:

  • Να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τις ικανότητες και την παραγωγικότητα, καθώς επίσης και τα χαρακτηριστικά που απαιτεί το προσωπικό του οργανισμού, τον οποίο διοικεί
  • Να έχει μια συνεχή εξέλιξη σαν ηγέτης και manager
  • Να διαθέτει πλήρη αντίληψη ως προς τη δομή και τους τρόπους λειτουργίας ενός οργανισμού και των μοντέλων παραγωγής που ακολουθεί.

Οι δύο συγγραφείς υποστηρίζουν ότι επιτυχημένος είναι ο manager, ο οποίος στη διοίκηση του εφαρμόζει πρακτικές management και leadership, με αλληλοσυμπληρούμενο τρόπο, μέσα σε έναν καλά δομημένο οργανισμό. Εστιάζουν, παράλληλα στο γεγονός ότι ο επιτυχημένος manager μπορεί να διδαχθεί τις επιτυχημένες αρχές management and leadership.

Ο Νίκος Τιμοθέου είναι ανεξάρτητος σύμβουλος που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους τομείς της ηγεσίας και των επιχειρήσεων γύρω από μια ευρεία γκάμα εξειδικευμένων εταιρικών θεμάτων. Έχει εργαστεί για 35 χρόνια στη CYTA, δέκα εκ των οποίων ως Διευθυντής του τομέα διαχείρισης πληροφοριών και εννέα ως Διευθύνων Σύμβουλος. Από το 2007, εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος επιχειρήσεων, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην υψηλότερη βαθμίδα οργανισμών.

Η Κοραλία Τιμοθέου είναι ελεύθερη επαγγελματίας, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο χώρο των επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί για 16 χρόνια ως σύμβουλος σε ένα από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς οίκους, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε περισσότερους από 100 τοπικούς και παγκόσμιους οργανισμούς, σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Αναγνωρίζοντας ότι ο πυρήνας του κάθε οργανισμού είναι οι άνθρωποι του, η συγγραφέας παρέχει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες σε φυσικά πρόσωπα, στο να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους.
 

Δειτε Επισης

Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας