Έρχεται η Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας

Στο μαγικό κόσμο της έρευνας και της καινοτομίας θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει το κοινό κάθε ηλικίας μέσα από μία σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2019. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η επαφή και η εξοικείωση του κοινού με τις ερευνητικές και καινοτομικές δραστηριότητες που διεξάγονται στη χώρα μας, στοχεύοντας παράλληλα στην ανάπτυξη και καλλιέργεια ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας στην κοινωνία.  

Το πλούσιο πρόγραμμα της «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας», η οποία πραγματοποιείται για έκτη χρονιά από το ΙδΕΚ, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται συναντήσεις σε «επιστημονικά καφενεία», προβολές κινηματογραφικών ταινιών, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ημερίδες και παρουσιάσεις με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών ενώ για πρώτη φορά έρχεται στην Κύπρο η διαδραστική έκθεση CERN. 

Το CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών, είναι το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο και η διαδραστική έκθεση, αποτελεί μία ιδιαίτερα ξεχωριστή εμπειρία. Στην έκθεση παρουσιάζεται με διασκεδαστικό και εύκολα κατανοητό τρόπο η ερευνητική δραστηριότητα που διεξάγεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN. Η έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Το Πείραμα του Αιώνα!», θα φιλοξενηθεί στο Nicosia Mall από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν σε μια εικονική σήραγγα και με διαδραστικό  τρόπο να κατανοήσουν τα πειράματα που γίνονται, να παίξουν, ακόμη και να βυθιστούν σε δύο διαφορετικά σύμπαντα μέσω σχετικής εφαρμογής.

Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν, επίσης, τα Διαδραστικά Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Frederick από τις 27 - 31 Μαΐου, καλύπτοντας διάφορους επιστημονικούς κλάδους όπως η νομική, οι γραφικές τέχνες, η οπτικοακουστική επικοινωνία, το μάρκετινγκ με ψηφιακές τεχνολογίες, η δημοσιογραφία και η αρχιτεκτονική. Επιπρόσθετα, την Πέμπτη, 30 Μαΐου, ο διεθνούς φήμης καθηγητής, Daniel Cohen, θα εξηγήσει πώς η τεχνολογία ενισχύει τη δημιουργικότητα, εστιάζοντας στην έννοια της δημιουργίας, της προώθησης και της προβολής τρισδιάστατων (3D) μοντέλων. 

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας το κοινό θα έχει, εξάλλου, την ευκαιρία να συναντήσει διακεκριμένους ερευνητές σε ένα χαλαρό περιβάλλον, και να συζητήσει μαζί τους στα «επιστημονικά καφενεία», που θα διοργανωθούν σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.research.org.cy. Αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας είναι  δωρεάν.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά