Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η Ελληνική πρωτοβουλία στηρίζει την έρευνα και την καινοτομία στην Κύπρο με δωρεά ύψους $120.000

Η καινοτόμος έρευνα με σημαντικές προοπτικές εμπορευματικής αξιοποίησης σε Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στην Κύπρο, θα ενισχυθεί από την δωρεά ύψους $120.000 της Ελληνικής Πρωτοβουλίας προς το πρόγραμμα Cyprus Seeds. 

Η δωρεά του THI υποστηρίζει τις προσπάθειες του Cyprus Seeds να βοηθήσει αυτά τα ερευνητικά προγράμματα να ωριμάσουν σε ένα βαθμό που να είναι ικανά να προσελκύσουν επιχειρηματικά κεφάλαια και χρηματοδότηση. Η βοήθεια του THI δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά στην δωρεά των $120.000, καθώς ο οργανισμός θα συμμετάσχει ενεργά στο πρόγραμμα, προσφέροντας υπηρεσίες καθοδήγησης και δικτύωσης.

Το Cyprus Seeds, η πρώτη πρωτοβουλία στην Κύπρο που υποστηρίζεται από το THI, επιδιώκει να χρηματοδοτήσει έρευνες στην Κύπρο πάνω σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο και κλάδο, που έχει τη δυνατότητα εμπορευματοποίησης. Τα κεφάλαια και οι υπηρεσίες που θα προσφερθούν στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση του ρίσκου, ώστε ένας τρίτος φορέας να μπορέσει να επενδύσει στην αναπτυσσόμενη τεχνολογία. Στο τέλος της δωδεκάμηνης περιόδου χρηματοδότησης, τον Ιούνιο του 2020, το Cyprus Seeds θα διοργανώσει ένα «Demo Day», όπου οι επιχειρηματικές ομάδες που υποστηρίχθηκαν, θα παρουσιάσουν τη δουλεία τους μπροστά σε επενδυτές και επιχειρηματίες προκειμένου να προσελκύσουν ιδιωτική χρηματοδότηση για τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Το Cyprus Seeds είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό να υποστηρίξει τις εμπορευματικές δυνατότητες της ακαδημαϊκής έρευνας στην Κύπρο μέσα από την παροχή αρχικής χρηματοδότησης (υπό την μορφή δωρεών), καθοδήγησης, εκπαίδευσης σε επαγγελματικές δεξιότητες και δικτύωσης με δυνητικούς επενδυτές στις ΗΠΑ. Επιπλέον, το Cyprus Seeds υποστηρίζεται ενεργά, με υπηρεσίες καθοδήγησης και δικτύωσης, από πολλούς Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και από την Κυπριακή Διασπορά στις ΗΠΑ.
 
Πρόσφατα, το Cyprus Seeds προκήρυξε διαγωνισμό για όλα τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της Κύπρου και μάλιστα έχει λάβει ήδη πολλές αιτήσεις.
Ο κ. Jeremy Downward, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: «Τα πανεπιστήμια και οι ερευνητικοί οργανισμοί μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κυπριακή οικονομία. Το Cyprus Seeds συνεργάζεται τόσο μαζί τους, όσο και με την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα, ώστε να βοηθήσει στην αξιοποίηση της καινοτόμου έρευνας της Κύπρου, μέσα από δωρεές, εκπαιδεύσεις και δικτύωση».

Ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Η υποστήριξη στο Cyprus Seeds σηματοδοτεί μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για της ιστορία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Για πρώτη φορά στην πορεία των δραστηριοτήτων μας υποστηρίζουμε έναν οργανισμό στην Κύπρο και είμαστε χαρούμενοι που αυτό συμβαίνει με μία σπουδαία πρωτοβουλία, όπως το Cyprus Seeds. Πιστεύουμε ακράδαντα, πως η υποστήριξη εγχειρημάτων που εστιάζουν στην έρευνα, ενισχύει την νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία».

Η κα. Μαρία Γεωργιάδου, Διευθύνων Σύμβουλος του Cyprus Seeds δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στην Ελληνική Πρωτοβουλία για την υποστήριξή στο πρόγραμμά μας. Το Cyprus Seeds φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος γύρω από τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας μας και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε δυνατούς συνεργάτες με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα».
 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»