Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Το Υφυπουργείο στηρίζει την κατάρτιση νέων σε ναυτιλιακά επαγγέλματα

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, μέσω μίας σειράς προγραμματισμένων ενεργειών, στηρίζει τη Γαλάζια Ανάπτυξη για την βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου και ναυτιλιακού τομέα ώστε να διασφαλίζεται η αειφόρος ανάπτυξη όλων των σχετικών δραστηριοτήτων και η βελτίωση της ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 

Περαιτέρω, το Υφυπουργείο προωθεί και στηρίζει τη ναυτιλιακή εκπαίδευση και την κατάρτιση των νέων σε ναυτιλιακά επαγγέλματα αναδεικνύοντας τις σημαντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρονται στον ναυτιλιακό τομέα. Πέραν των εκστρατειών ευαισθητοποίησης μαθητών και του ευρύτερου κοινού για τη ναυτιλία, δίδονται επίσης κίνητρα όπως επιχορήγηση και υποτροφίες σε άτομα που φοιτούν στις ναυτικές σχολές της Κύπρου. 

Σε ανακοίνωσή του Υφυπουργείο Ναυτιλίας τονίζει ότι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2019, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επίκεντρο τους εορτασμούς που διοργανώνονται στη Λισαβόνα, στην Πορτογαλία στις 16 και 17 Μαΐου και έχουν στόχο τη προβολή της γαλάζιας επιχειρηματικότητας, της έρευνας, της καινοτομίας και των επενδύσεων για την προώθηση βιώσιμων τεχνολογιών και την ανάδειξη των ωκεανών ως θεμέλιο της οικονομίας.

«Η ναυτιλία είναι άμεσα συνυφασμένη µε την ιστορία και την οικονομία των περισσότερων χωρών της Ευρώπης και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνεται ακόμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν καθιερώσει την 20η Μαΐου ως την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας» και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κύριος στόχος της, είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η θάλασσα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία και η προβολή της συνεισφοράς της Ναυτιλίας στην οικονομία των Κρατών Μελών. 

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία ν’ αναδείξουμε τον πλούτο και τις προκλήσεις της θάλασσας και της ναυτιλίας που αποτελούν βασικό στοιχείο της κυπριακής ταυτότητας. Η Κύπρος, βασισμένη στην μακραίωνη ναυτική παράδοσή της, κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ναυτιλιακό, ποιοτικό και ολοκληρωμένο ναυτιλιακό κράτος. Αποτελεί σήμερα παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, κατέχοντας τον τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στην ΕΕ και τον εντέκατο στον κόσμο, ενώ παράλληλα, έχει καταστεί ένα σύγχρονο, ποιοτικό και ολοκληρωμένο ναυτιλιακό κέντρο, το οποίο κατατάσσεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα ανά το παγκόσμιο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη