ACCA: Ενέκρινε το βιβλίo με τίτλο Cyprus Taxation – A Comprehensive Guide

Ο ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants), το διεθνές σώμα επαγγελματιών λογιστών έχει εγκρίνει το βιβλίο της κας Πωλίνας Ιακωβίδου-Μιχαήλ, με τίτλο “Κυπριακή Φορολογία – Ο Πλήρης Οδηγός” (Cyprus Taxation – A Comprehensive Guide) ως υλικό μελέτης για την ύλη του εγγεγραμμένου προγράμματος σπουδών των ACCA.   

Η επίσημη έγκριση δόθηκε μετά από την ενδελεχή επιθεώρηση που διεξήγαγε η εξεταστική ομάδα του διεθνούς οργανισμού.

Στόχος της ύλης του προγράμματος των ACCA είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατό ευρύτερη πρόσβαση σε ποιοτικό εκπαιδευτικό υλικό για τους φοιτητές που παρακολουθούν τον κύκλο σπουδών. Η έγκριση του βιβλίου δόθηκε στη βάση μιας σειράς κριτηρίων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ποιότητα του υλικού, την καταλληλότητα της ύλης για κάλυψη των αναλυτικών προγραμμάτων και την ακρίβεια των ερωτήσεων που θα βοηθήσουν στην εξεταστική προετοιμασία. Όλο το υλικό που εμπίπτει στο πρόγραμμα, έχει αξιολογηθεί από την εξεταστική ομάδα των ACCA προκειμένου να εξασφαλιστεί η υψηλή του ποιότητα. 

Το διεθνές σώμα των επαγγελματιών λογιστών έχει συνάψει συμφωνία για κοινό πρόγραμμα εξέτασης με το Ινστιτούτο των Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ICPAC – Institute of Certified Public Accountants of Cyprus), που σημαίνει ότι οι φοιτητές της Κύπρου εγγράφονται αυτόματα και στα δύο σώματα ενώ ταυτόχρονα είναι σε θέση να πληρούν τα εξεταστικά κριτήρια για ιδιότητα μέλους και στα δύο. Ο ACCA είναι ο μόνος διεθνής οργανισμός που τηρεί ένα κοινό εξεταστικό πρόγραμμα με τον ICPAC, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιτυχόντες υποψηφίους να γίνουν ταυτόχρονα μέλη και των δύο.

Το βιβλίο της κας Μιχαήλ προτείνεται από τον ACCA σε φοιτητές και εκπαιδευτές στην Κύπρο, ως ένα ουσιώδες υποστηρικτικό υλικό για την εξεταστική προετοιμασία στο θέμα της φορολογίας, όπως απαιτείται από τον ΣΕΛΚ σε όλους τους υποψηφίους του χώρου για την απόκτηση των επαγγελματικών προσόντων.
Όλο το υλικό που σχετίζεται με το σύστημα φορολογίας της Κύπρου, έχει ελεγχθεί, αξιολογηθεί και εγκριθεί από τους ΣΕΛΚ και ACCA προκειμένου να ανταποκρίνεται στα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που έχουν θέσει.
 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»