30οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου

30οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου

30οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου

Η ενασχόληση των εκπαιδευτικών και των μαθητών με το θέατρο προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Με την μελέτη και την επεξεργασία ενός θεατρικού κειμένου ενισχύεται η κριτική σκέψη, η αισθητική και η γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών. Εκπαιδευτικοί και μαθητές καλλιεργούν τον αλληλοσεβασμό και αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και ενσυναίσθησης, χαρακτηριστικά απαραίτητα για το άτομο και την κοινωνία. 

RELATED ARTICLES


Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 7 Μαΐου στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ, απονεμήθηκαν τα βραβεία στις θεατρικές ομάδες των σχολείων που διακρίθηκαν στους 30ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου,  που συνδιοργάνωσαν ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Στα πλαίσια των φετινών αγώνων δόθηκαν περίπου 1200 παραστάσεις, στις οποίες συμμετείχαν 65 θεατρικές ομάδες, 24 χιλιάδες μαθητές και περισσότεροι από 6 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.  27 θεατρικές ομάδες διακρίθηκαν και τιμήθηκαν στην Κεντρική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου.

Στις βραβευμένες ομάδες με πρώτο βραβείο δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν αποσπάσματα από τις παραστάσεις τους και να καταχειροκροτηθούν από το κοινό.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε στον χαιρετισμό του πως οι βραβεύσεις δεν είναι ο αυτοσκοπός, αλλά πρωταρχικός σκοπός των αγώνων είναι πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μέσα από την ενασχόληση τους με το θέατρο.
 


Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ Αντιγόνη Αθηαινίτη αφού τόνισε την στήριξη του οργανισμού στου Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου, ανέφερε πως το θέατρο προάγει την ομαδικότητα, το δόσιμο και την υποστήριξη του άλλου για ένα κοινό όραμα, για ένα κοινό σκοπό.


Το επιστέγασμα των βραβεύσεων για τα τριαντάχρονα του θεσμού, ήταν η προσφορά της εταιρείας Carbo One για ένα τριήμερο ταξίδι μίας θεατρικής ομάδας Γυμνασίων και μίας θεατρικής ομάδας Λυκείων, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσουν τις «Ικέτιδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, μια συμπαραγωγή του ΘΟΚ και του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου προσέφερε ένα πολυτελή τόμο της έκδοσης «Επίδαυρος» σε κάθε βραβευμένη ομάδα, ενώ ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου προσέφεραν για ένα χρόνο δωρεάν είσοδο, στο Μουσείο και στις παραστάσεις του ΘΟΚ αντίστοιχα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Συνδιοργανωτές των Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου ήταν ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Χορηγός τελετής λήξης ήταν Chelko VAT Ltd και Μέγας Χορηγός-Δωροθέτης ήταν η Carbo One Ltd.
 
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας