Μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων ο CIFA

Ο Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) έγινε αποδεκτός ως πλήρες μέλος στον διεθνή Σύνδεσμο International Investment Funds Association (IIFA), κερδίζοντας τη θέση του στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη. 
Ήδη ο CIFA συμμετέχει από το 2016 ως πλήρες μέλος και στον ευρωπαϊκό Σύνδεσμο, European Fund and Asset Management Association (EFAMA).
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προσέγγιση για ένταξη του CIFA στον Παγκόσμιο Οργανισμό Επενδυτικών Ταμείων έγινε από τον ίδιο τον IIFA περί τα τέλη του περασμένου χρόνου. Η αίτηση του CIFA έγινε αποδεκτή στο πλαίσιο συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του IIFA στην Ουάσινγκτον προ μερικών ημερών.
 
Σχετική ανακοίνωση για την ένταξη του CIFA στον IIFA έγινε και από τον πρόεδρο του Οργανισμού Άγγελο Γρηγοριάδη στο πλαίσιο του The Cyprus Headquartering and Funds Summit που συνδιοργάνωσαν στις 6 Μαΐου στο Ισραήλ ο CIFA και ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).
 
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του CIFA Άγγελος Γρηγοριάδης ανέδειξε ότι πρόκειται για μία εξέλιξη που πιστοποιεί τη δυναμική ανάπτυξη που καταγράφει ο τομέας των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο.
 
«H Κύπρος διαθέτει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν αξιόπιστη και ελκυστική βάση για τα επενδυτικά ταμεία και τους διαχειριστές τους ανά το παγκόσμιο. Ο κλάδος των επενδυτικών ταμείων τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο πλέον ελπιδοφόρος τομέας της κυπριακής οικονομίας. Το ζητούμενο είναι να βελτιώνουμε συνεχώς το προϊόν και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε», υπογράμμισε ο κ. Γρηγοριάδης.
 
Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι η Κύπρος μπορεί να εξελιχθεί σε εναλλακτικό κόμβο για τη διαχείριση ιδιωτικών κεφαλαίων, πετυχαίνοντας την προσέλκυση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων. 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις