Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

EY Κύπρου: Χορηγός του Cyprus Headquartering and Funds Summit στο Tel Aviv

Το Cyprus Headquartering and Funds Summit είναι μέρος μιας σειράς από συνόδους που πραγματοποιούνται σε πρωτεύουσες οικονομικά εύρωστων χωρών σε όλο τον κόσμο. Κύριος στόχος των συνόδων είναι να ενημερώσουν τους επαγγελματίες που επικεντρώνονται στην παροχή επαγγελματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για τα πλεονεκτήματα της Κυπριακής αγοράς επενδυτικών υπηρεσιών, καθώς και για τις πρόσφατες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, με απώτερο σκοπό η Κύπρος να εδραιωθεί ως ένας ανταγωνιστικός προορισμός για τους οργανισμούς συλλογικών και εναλλακτικών επενδύσεων καθώς και τους διαχειριστές αυτών.
 
Η ΕΥ Κύπρου ήταν χορηγός του Cyprus Headquartering and Funds Summit στο Tel Aviv που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στο ξενοδοχείο InterContinental David Tel Aviv. Η σύνοδος διοργανώθηκε από την IMH, τον Κυπριακό Οργανισμό Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) και το Invest Cyprus.
 
Στην σύνοδο παρευρέθηκαν επαγγελματίες από την Κύπρο, καθώς και διαχειριστές οργανισμών συλλογικών και εναλλακτικών επενδύσεων, τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρίες ιδιωτικών επενδύσεων, γραφεία οικογενειακών επιχειρήσεων και θεσμικοί επενδυτές. Οι προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας, οι τρόποι διεξαγωγής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην και από την Κύπρο, καθώς και η αγορά οργανισμών συλλογικών και εναλλακτικών επενδύσεων ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνόδου.
 
Το Cyprus Headquartering and Funds Summit στο Tel Aviv συγκέντρωσε επαγγελματίες από τα σημαντικότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, λογιστικούς και ελεγκτικούς οίκους, δικηγόρους και νομικούς συμβούλους, διαχειριστές οργανισμών συλλογικών και εναλλακτικών επενδύσεων και άλλους ειδικούς συμβούλους από το Ισραήλ, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την αγορά επενδυτικών υπηρεσιών της Κύπρου, καθώς και για τους διάφορους λόγους για τους οποίους η Κύπρος προσφέρεται ως προορισμός για την σύσταση και προώθηση οργανισμών συλλογικών και εναλλακτικών επενδύσεων. Παρουσιάστηκαν επίσης και τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που προσφέρονται σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφέρουν τις εργασίες τους στην Κύπρο.
 
Σε σχόλιό του ο Χαράλαμπος Προύντζος, Δικηγόρος και Διευθύνων Συνέταιρος της EY Law Κύπρου και Funds Service Leader για την ΕΥ στην Κύπρο, ανέφερε ότι: «Το Cyprus Headquartering and Funds Summit ήταν μια καλή ευκαιρία για να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες της Κυπριακής αγοράς επενδυτικών υπηρεσιών και να αναδείξουμε τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που προσφέρονται σε οργανισμούς εναλλακτικών επενδύσεων και τους διαχειριστές αυτών, που επιλέγουν την Κύπρο ως προορισμό για την σύσταση ή και την διεύρυνση των εργασιών τους. Ταυτόχρονα ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με επαγγελματίες από το Ισραήλ, μια χώρα που είναι στρατηγικά και γεωγραφικά πολύ κοντά στην Κύπρο.»
 
O Σίμος Σίμου, Διευθυντής στο Τμήμα Έμμεσων Φόρων της ΕΥ Κύπρου, ως ένας εκ των ομιλητών για το φορολογικό πλαίσιο της Κύπρου, υπογράμμισε τα χαρακτηριστικά της Κύπρου σε σχέση με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, όντας ένας ελκυστικός προορισμός για ιθύνουσες (holding) εταιρείες. Ο κ. Σίμου ανέφερε ότι «Η Σύνοδος αποτέλεσε αξιόλογη ευκαιρία να αναπτύξουμε θέματα ΦΠΑ αναφορικά με την Κυπριακή Ιθύνουσα Εταιρεία, μια δημοφιλή εταιρική διάρθρωση η οποία επιλέγεται ευρέως από διεθνείς επενδυτές για τις δραστηριότητες των ομίλων τους. Κατά το συνέδριο ανταλλάχτηκαν απόψεις με τους συμμετέχοντες σχετικά με τις μεθόδους μέσω των οποίων μια κυπριακή ιθύνουσα εταιρεία μπορεί να πετύχει πλήρης συμμόρφωση με την Κυπριακή νομοθεσία ΦΠΑ καθώς και τρόποι που μπορούν να επιτύχουν μετριασμό των σχετικών κοστών».

Δειτε Επισης

Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών