Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Cooperative Learning στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Με επίκεντρο την έννοια Συμμετοχικής Μάθησης διοργανώθηκε σεμινάριο στις 9 Μαϊου 2019 στη Λευκωσία από το ΚΕΒΕ, στα πλαίσια του έργου INNOVENTER. Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτές από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ελλάδα καθώς και οι εταίροι της κοινοπραξίας INNOVENTER, οι οποίοι παρακολούθησαν μια ανάλυση των σημαντικότερων πτυχών του Σχεδίου Συμμετοχικής Μάθησης του INNOVENTER. 
 
Ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι παρουσιάσεις που αφορούσαν τους τρόπους προώθησης επιχειρηματικότητας, και συγκεκριμένα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ανάμεσα στους μαθητές, μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους στη «μάθηση» και κατάρτισή τους χρησιμοποιώντας πραγματικά παραδείγματα καλής πρακτικής κοινωνικών επιχειρήσεων τόσο από το εξωτερικό αλλά και από τη δική τους χώρα.
Εφόσον αποτελεί σχέδιο συμμετοχικότητας και συνεργασίας, όλα τα μέρη που συμμετέχουν στο έργο INNOVENTER με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και συγκεκριμένα οι εταίροι του INNOVENTER, οι καθηγητές/εκπαιδευτές, οι εκπαιδευόμενοι καθώς και οι επιχειρηματίες έχουν εκφράσει την προθυμία τους να εργαστούν συλλογικά προκειμένου να υλοποιηθεί πλήρως η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του INNOVENTER.
 
Κεντρική ιδέα του έργου INNOVENTER αποτελεί η δημιουργία ενός προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ούτως ώστε να αποκτήσουν οι ίδιες καινοτόμο χαρακτήρα, απασχολώντας ταυτόχρονα άτομα από μειονεκτικές ομάδες ως εργαζόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου https://innoventer.eu/, αλλά και την ηλεκτρονική πλατφόρμα http://innoventer-cyprus.eu.
 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη