Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Haig Assadourian: Η Κύπρος επανατοποθετήθηκε ως προορισμός funds και headquartering

Την επανατοποθέτηση της Κύπρου ως πραγματικού ανταγωνιστή μεταξύ των παγκόσμιων επενδυτικών κεφαλαίων και headquartering destinations χαιρέτισε ο Director & Shareholder της Centaur Trust, Haig Assadourian.

Μιλώντας στο InBusinessNews ενόψει του The Cyprus Headquartering and Funds Summit, το οποίο διεξαχθεί στις 6 Μαΐου στο Tel Aviv, τόνισε ότι η Κύπρος έχει μεγάλη σημασία για την ισραηλινή επιχειρηματική κοινότητα που επιθυμεί πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το μήνυμα που πρέπει να μεταφερθεί

Ποια η σημασία του συνεδρίου και πώς αξιολογείτε την προσπάθεια της Κύπρου να γίνει investment funds 
jurisdiction/ Headquartering Destination; 

Η Κύπρος έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο τα τελευταία χρόνια τόσο όσον αφορά την υιοθέτηση και την εφαρμογή της νομοθεσίας κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες όσο και την αύξηση της διαφάνειας. Την ίδια ώρα, κατάφερε την επανατοποθέτηση της ως πραγματικού ανταγωνιστή μεταξύ των παγκόσμιων επενδυτικών κεφαλαίων και headquartering destinations, ενισχύοντας την αξιοπιστία της μέσω της θέσπισης σχετικής νομοθεσίας. Τώρα εναπόκειται σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου, τόσο ιδιωτικούς όσο και κυβερνητικούς, να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα και τέτοια συνέδρια είναι πολύτιμα για τη μετάδοση αυτού του μηνύματος.

Πού θα επικεντρωθεί η δική σας παρουσίαση/ομιλία στο πλαίσιο του συνεδρίου;
Η παρουσίαση μου θα εστιαστεί στην ουσία και την ανάγκη των επενδυτών να απόκτήσουν πραγματική παρουσία στην Κύπρο. Η ουσία είναι πλέον μια παγκόσμια απαίτηση και αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας η επιλογή ενός υπεράκτιου προορισμού. Μεγάλο μέρος της μεταμόρφωσης της Κύπρου έχει προκαλέσει την προσέλκυση επενδυτών που θέλουν να εδραιώσουν πραγματική παρουσία στην Κύπρο και προσελκύονται από τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα του νησιού, εκτός από το ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς.


Ενδιαφέρον από την ισραηλινή επιχειρηματική κοινότητα

Γεωγραφικά ποιες χώρες μας ενδιαφέρουν περισσότερο για προσέλκυση πελατών;
Όλες οι χώρες επιθυμούν να προσελκύσουν επενδυτές, ως μέσο στήριξης και συμπλήρωσης των εγχώριων επενδύσεων και εξασφάλισης της οικονομικής ανάπτυξης. Η Κύπρος ήταν πάντα ένας ελκυστικός προορισμός, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, γεφυρώντας την Ανατολή και τη Δύση και ως πύλη προς την Ευρώπη. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την ισραηλινή επιχειρηματική κοινότητα που επιθυμεί πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στην Ανατολική Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, μέσω των πολυάριθμων συμβάσεων περί διπλής φορολογίας που υπογράφει η Κύπρος. Αυτή η ελκυστικότητα ενισχύεται από την στενή εγγύτητα της Κύπρου προς το Ισραήλ, τη στενή και φιλική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και τη μεγάλη ομάδα υψηλού μορφωμένου και εξειδικευμένου προσωπικού που υπάρχει στην Κύπρο.

The Cyprus Headquartering and Funds Summit
Ανάμεσα στους χορηγούς του συνεδρίου είναι οι Bank of Cyprus, Centaur Trust Group, Chrysostomides, Deloitte, Eurobank Cyprus, EY, KPMG, PwC Cyprus και Treppides Funds Services.
Υποστηρικτές είναι οι Ayia Napa Marina, Imperio Group, Kinanis Law Firm και MAP S. Platis.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Cyprus Investment Funds Association (CIFA), τον Invest Cyprus και την IMH. 

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ

Δειτε Επισης

7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»