9ο Nicosia Economic Congress: Το κορυφαίο χρηματοοικονομικό γεγονός της πρωτεύουσας

Τις τελευταίες οικονομικές τάσεις κι εξελίξεις που καταγράφονται στην Κύπρο, καθώς και τα διεθνή δεδομένα του οικονομικού κλάδου που επηρεάζουν την oικονομία του νησιού απασχόλησαν το 9ο Nicosia Economic Congress που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hilton Park.

Επίτιμος προσκεκλημένος στο κορυφαίο χρηματοοικονομικό γεγονός της πρωτεύουσας ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιτυχημένες οικονομικές πολιτικές της Κύπρου.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης αφού αναφέρθηκε στο πλάνο που υπάρχει για το θέμα που προέκυψε με τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων επισήμανε την πρόοδο που υπάρχει σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας.
 

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Κωνσταντίνος Ηροδότου στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αναφέρθηκε στα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια που αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για την κυπριακή οικονομία.

Ξεχωριστή παρουσία στον συνέδριο ήταν αυτή του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή, Stephen Lillie ο οποίος διαβεβαίωσε πως σε ενδεχόμενο Brexit δεν θα επηρεαστεί η ζωή των βρετανών κατοίκων της Κύπρου όπως και αυτή των κύπριων που διαμένουν στη Βρετανία.
 
Το παρόν τους στο συνέδριο έδωσαν υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Διοργανωτές του συνεδρίου ήταν ο ΣΕΛΚ και το περιοδικό GOLD. Συντονιστής η IMH και κύριος χορηγός η Alpha Bank Cyprus Ltd
 

Δειτε Επισης

Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης