Κ. Ξάνθης: Οι υπηρεσίες Depositary και Custody για Επενδυτικά Ταμεία

Το μήνυμα ότι  η Κύπρος έχει δημιουργήσει ένα αξιόπιστο περιβάλλον ίδρυσης και λειτουργίας επενδυτικών ταμείων, όπου επενδυτές και επαγγελματίες διαχειριστές μπορούν να πραγματοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια με αποτελεσματικό και οικονομικά ωφέλιμο τρόπο, στέλνει ο Head Wealth Management Operations της Eurobank Κύπρου, Κωνσταντίνος Ξάνθης. 
 
Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews o κ. Ξάνθης, ο οποίος θα είναι ένας εκ των ομιλητών του The Cyprus Headquartering and Funds Summit που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου στο Τελ Αβίβ, αναφέρεται στους τομείς, οι οποίοι προσελκύουν επενδυτικά ταμεία και ξένες επιχειρήσεις στην Κύπρο. Παράλληλα, εστιάζει στις υπηρεσίες Depositary και Custody για Επενδυτικά Ταμεία, όπου και θα επικεντρωθεί η παρουσίαση του στο συνέδριο.

Διαβάστε ακόμα: Θ. Χρονόπουλος: Τι αλλάζει στην ΜΤΝ

Διαβάστε ακόμα: CEO Parimatch: Δουλεύοντας με έδρα την Κύπρο

Διαβάστε ακόμα: Μεγάλο ενδιαφέρον για το The Cyprus Headquartering and Funds Summit
 
Ποια η σημασία του συνεδρίου The Cyprus Headquartering and Funds Summit στο Tel Aviv;
Στο συνέδριο στις 6 Μάϊου 2019 στο Τελ Αβίβ, θα γίνει παρουσίαση της Κύπρου με θέμα το θεσμικό περιβάλλον ίδρυσης και λειτουργίας Επενδυτικών Ταμείων (UCITS και AIFs) καθώς και των προοπτικών εγκατάστασης έδρας και λειτουργίας επιχειρηματικών κέντρων πολυεθνικών επιχειρήσεων (Ηeadquartering).  Στο συνέδριο συμμετέχουν από το Ισραήλ, στελέχη που εκπροσωπούν Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς, Διαχειριστές Κεφαλαίων, Νομικοί, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,  Λογιστικά και Ελεγκτικά γραφεία, καθώς και άλλοι επαγγελματίες και  επιχειρηματίες που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το οικονομικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να δραστηριοποιηθούν στο περιβάλλον αυτό. 
Το συνέδριο γίνεται στο πλαίσιο μιας σειράς συνεδρίων που διοργανώνονται, ανά τον κόσμο, στις πρωτεύουσες χωρών που έχουν επιχειρηματικά στρατηγική σημασία για την Κύπρο.  Στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν τα κύρια πλεονεκτήματα και η ανταγωνιστικότητα που έχει αναπτύξει η Κύπρος στις δύο αυτές βασικές περιοχές οικονομικής ανάπτυξης, (Επενδυτικά Ταμεία UCITS/AIFs και Headquartering) προκειμένου να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις δυνατότητες και λύσεις που έχει να προσφέρει η Κύπρος.  Η παρουσίαση θα γίνει, από συντελεστές και εκπροσώπους οργανισμών που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς της κυπριακής αγοράς, υπό την αιγίδα των φορέων προώθησης της οικονομίας της Κύπρου CIPA /CIFA. 
Ποιες δυνατότητες διαθέτει η Κύπρος προκειμένου να καταστεί investment funds jurisdictionHeadquartering Destination; 
Επιλέγοντας ως έδρα την Κύπρο, επενδυτικά σχήματα αλλά και επιχειρήσεις από το Ισραήλ, ή και άλλες χώρες, έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν μια επιχειρηματική βάση σε χώρα της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και να αποκτήσουν μια πύλη πρόσβασης στην μεγάλη αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε τρίτες χώρες που η Κύπρος έχει διαχρονικά στενούς επιχειρηματικούς δεσμούς.
Η Κύπρος διαθέτει ένα αναπτυγμένο και εξαιρετικά φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον με πολλά πλεονεκτήματα, όπως είναι το νομικό πλαίσιο και το εκσυγχρονισμένο κανονιστικό πλαίσιο για τα Επενδυτικά Ταμεία, το οποίο είναι εφάμιλλο αναπτυγμένων ευρωπαϊκών οικονομικών κέντρων. Επίσης, διαθέτει μεταξύ άλλων, υψηλού επιπέδου επαγγελματικές υπηρεσίες, άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό καθώς και ανταγωνιστικό φορολογικό πλαίσιο με ένα ευρύ δίκτυο διακρατικών συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολόγησης.  Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με τις πολύ καλές επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες προσέλκυσης και δραστηριοποίησης επιχειρήσεων και επενδυτικών ταμείων από το εξωτερικό στην Κύπρο.
 
Πού θα επικεντρωθεί η δική σας παρουσίαση/ομιλία στο πλαίσιο του συνεδρίου;
Εκπροσωπώντας την Eurobank Cyprus, η οποία διαχρονικά στηρίζει την ανάπτυξη και προβολή της Κύπρου, με την ενεργό συμμετοχή της σε παρόμοιες δράσης αλλά και τις επενδύσεις της σε σύγχρονες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες για την οικονομία, η παρουσίασή μου θα εστιάσει στις υπηρεσίες Depositary και Custody για Επενδυτικά Ταμεία.
Θα παρουσιάσω το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο το οποίο διέπει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, βέλτιστες πρακτικές παροχής των υπηρεσιών αυτών, όπως τις έχουμε διαμορφώσει στην Κύπρο ακολουθώντας διεθνείς πρακτικές, καθώς και τον ανεξάρτητο και εποπτικό ρόλο της Τράπεζας στα εγκεκριμένα, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Επενδυτικά Ταμεία.
 
Που επιλέγουν να επενδύουν τα επενδυτικά ταμεία;
Τα Επενδυτικά Ταμεία και επιχειρήσεις, έχοντας ως βάση την Κύπρο, δύναται να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στην Κυπριακή οικονομία  ή/και διαμέσου της Κύπρου σε όλο τον κόσμο, σε χρηματοοικονομικά προϊόντα (ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια), σε Real Estate, σε μετοχές εταιρειών Private Equity, Venture Capital κ.α. που με την σειρά τους επενδύουν σε πολλούς τομείς όπως είναι εμπορικές επιχειρήσεις, ενέργεια, ναυτιλία, μεγάλα έργα υποδομής, τηλεπικοινωνίες και πολλούς άλλους τομείς της πραγματικής οικονομίας.  Η Κύπρος έχει δημιουργήσει ένα αξιόπιστο περιβάλλον ίδρυσης και λειτουργίας επενδυτικών ταμείων όπου επενδυτές και επαγγελματίες διαχειριστές μπορούν να πραγματοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια με αποτελεσματικό και οικονομικά ωφέλιμο τρόπο.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»