Η Gracia Amico μιλά για τις επιτυχημένες γυναίκες στις επιχειρήσεις

“Κάθε γυναίκα θα πρέπει να αισθάνεται και να είναι ανεξάρτητη, ισχυρή και σίγουρη να ακολουθήσει την σταδιοδρομία των ονείρων της” είπε η αναγνωρισμένη επιχειρηματίας και εμπειρογνώμονας του ηλεκτρονικού εμπορίου Gracia Amico, στα μέλη της AIPFE Cyprus-Women of Europe που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της Οργάνωσης #IncredibleWomen στις 18 Απριλίου.
 
Η σειρά #IncredibleWomen που ξεκίνησε το 2017, αποτελεί μια από τις πιο πετυχημένες σειρές γυναικείας ενδυνάμωσης της AIPFE που στοχεύει να εμπνεύσει, να παρακινήσει, να συνδέσει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες και τους άνδρες, ώστε να συνεχίσουν τα όνειρά και τις φιλοδοξίες τους. Η σειρά προβάλλει γυναίκες από όλα τα κοινωνικά στρώματα οι οποίες ασχολούνται με εκπληκτικά εγχειρήματα που ενδυναμώνουν, διδάσκουν την ανθεκτικότητα, την επιχειρησιακή διάνοια, και τολμούν να κάνουν την υπέρβαση.
 
Έχοντας σχεδόν δύο δεκαετίες εμπειρίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στο διαδίκτυο, η Amico μίλησε για τις «επιτυχημένες γυναίκες στις επιχειρήσεις» και ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να επιδιώξουν τους στόχους τους με πάθος. Η  Amico, της οποίας η εμπειρία καλύπτει  παγκόσμιες πολυκαναλικές λιανικές πωλήσεις και τους καθαρά καινοτόμους επιχειρηματικούς παίκτες, υπήρξε μέρος του πρώτου κύματος δημιουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου το 2000, εξασφαλίζοντας επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου για τη προσωπική της dotcom εταιρεία.
Μοιράστηκε 5 ιδέες που σημάδεψαν την καριέρα της:
  • Να είστε γενναίες και να έχετε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να ακολουθήσετε τους στόχους σας.
  • Δεσμευτείτε με το πλάνο σας και μείνετε παθιασμένοι με αυτό.
  • Να είστε το καλύτερο που μπορείτε να είστε. Η αριστεία κυριαρχεί και λαμβάνεται υπόψη
  • Η δικτύωση είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο.
  • Σε αυτόν τον γρήγορο κόσμο, παραμείνετε περίεργοι και συνεχίστε να μαθαίνετε.
«Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να φτάσουμε στην κορυφή, αλλά τελικά, όλα γίνονται ευκολότερα», πρόσθεσε η Amico, τονίζοντας τη σημασία να υπάρχει ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής και επικέντρωση στην υγεία και την ευημερία μας.
 
Η Amico, η οποία πρόσφατα κατείχε τη θέση του CEO στο PetsPyjamas,  είναι επίσης σύμβουλος ανώτερων στελεχών ηλεκτρονικού εμπορίου και πρέσβης της εκστρατείας Retail Week Be Inspired για νέες γυναίκες επιχειρηματίες.
 
Έχει στην κατοχή της ένα  μεγάλο αριθμό βραβείων της βιομηχανίας ενώ το  το 2015 και το 2016, με την είσοδό της στο  50 Retail Week Power List αναγνωρίζεται ως μια από τις κορυφαίες 50 πιο ισχυρές προσωπικότητες στη διαδικτυακή λιανική πώληση. Το 2018, της απονεμήθηκε το Βραβείο Equality Impact, το οποίο απονέμεται σε μια τιμώμενη ομάδα γυναικών της τεχνολογικής βιομηχανίας.
 
 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά