8η Γενική Εκλογική Συνέλευση της ΚΟΓΕΕ

Πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου, η Όγδοη Γενική Εκλογική Συνέλευση της  Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών ΚΟΓΕΕ (BPW Cyprus).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος της ΚΟΓΕΕ κα Μαίρη Παπαδοπούλου έκανε απολογισμό της τριετίας που πέρασε τονίζοντας οτι το πρόγραμμα δράσης βασίστηκε στις αποφάσεις του 28ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της BPW International με βασικούς πυλώνες - δράσεις :
- Ίση Αμοιβή για Ίσης Αξίας Εργασία
- Ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψεως αποφάσεων
- Ισότητα ευκαιριών
- Εξάλειψη Στερεοτύπων  και προκαταλήψεων
 
Αναφέρθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για την υλοποίηση των στόχων αυτών.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον θεσμό He for She Awards. Ένα βραβείο, θεσμός, που η ΚΟΓΕΕ απονέμει σε άνδρες οι οποίοι ενισχύουν ενεργά τις προσπάθειες της για την υλοποίηση των στόχων, σκοπών και οράματος της Ομοσπονδίας.  Στο πλαίσιο του θεσμού αυτού τιμήθηκαν φέτος ο ιατρός ειδικός γυναικολόγος Σάββας Αργυρίδης και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και  Ορεινής κ. Ησαίας. Ο Πανιερώτατος, ένας από τους βασικούς συντελεστές της προώθησης του προγράμματος της παροχής δωρεάν τέστ Παπανικολάου και ο ιατρός που η εθελοντική προσφορά του βοήθησε στην επέκταση του προγράμματος. Υποστηρικτές στην εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με την δωρεάν παροχή του τεστ Παπανικολάου  για τις γυναίκες της Υπαίθρου. 2817  Γυναίκες  εξετάστηκαν δωρεάν  και ανιχνεύθηκαν 21 περιπτώσεις με προκαρκινικές ή πιό προχωρημένες αλλοιώσεις.
 
Κλείνοντας την ομιλία της, η Πρόεδρος σημείωσε ότι  το αποτέλεσμα των  δράσεων της ΚΟΓΕΕ  έφερε μια σημαντική Τιμητική Παγκόσμια διάκριση στην Ομοσπονδία.
Το Βραβείο " BPW Power to Make a Difference Award" στην κατηγορία " Excellent Advocacy for Women" 2017 της Διεθνούς, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση παγκοσμίως.
Μια ιδιαίτερη τιμή σε διεθνές επίπεδο όπου αναγνωρίζεται η όλη προσφορά της ΚΟΓΕΕ στην κοινωνία.
 
Τον χαιρετισμό της Υπουργού Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διάβασε η κα Μαρία Κυρατζή, Λειτουργός Γραφείου Ευημερίας. Στο χαιρετισμό αναφέρεται “Ως Κυβέρνηση και ως Υπουργείο έχουμε προνοήσει και έχουμε εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες έχουν ως στόχο την εφαρμογή της ισότητας στην πράξη.” Και συνεχίζει  “…επιβεβαιώνω εκ νέου την αφοσίωση του Υπουργείου μας στον στόχο της πλήρης εξάλειψης των διακρίσεων λόγω φύλου και την επίτευξη μιας αγοράς εργασίας απαλλαγμένης από ανισότητες. Στην προσπάθεια μας αυτή, η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών αποτελεί έναν συνεπή και διαχρονικό σύμμαχο, με την οποία είμαι βέβαιη ότι θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία.”
 
Στη συνέχεια  χαιρετίζοντας με τη σειρά του την εκδήλωση ο κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, Προέδρος Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου τόνισε  οτι “Η στενή συνεργασία του ΚΕΒΕ με την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ) είναι συνεχής και διαχρονική και είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελεί η ΚΟΓΕΕ.
Πάγια πεποίθηση του ΚΕΒΕ είναι πως η γυναικεία επιχειρηματικότητα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη, την καινοτομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ως εκ τούτου σε συνεργασία με την ΚΟΓΕΕ στηρίζει και προωθεί συστηματικά την γυναικεία επιχειρηματικότητα με διάφορους τρόπους, όπως εξάλλου πράττει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.”
 
Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου στο χαιρετισμό της τόνισε “Η ΚΟΓΕΕ  μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της για την ενδυνάμωση και αναγνώριση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και την ενθάρρυνση της ανέλιξης της γυναίκας στις θέσεις λήψεως αποφάσεων, συμβάλλει  όχι μόνο στα μέλη της αλλά και στις γυναίκες ευρύτερα στη χώρα μας, να αναπτύξουν επαγγελματική και ηγετική δυναμική, σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στην προαγωγή ίσων ευκαιριών και στην εξάλειψη της δυσμενούς διάκρισης στον επαγγελματικό τομέα.”
 
Την Όγδοη Γενική Εκλογική Συνέλευση της  Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών ΚΟΓΕΕ (BPW Cyprus), παρακολούθησαν  η εκπρόσωπος της Υπουργού Εργασίας, ο  Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, πρέσβεις, βουλευτές και βουλευτίνες, δημάρχοι και πρώην Υπουργοί και βουλευτές, οι Επίτροποι Ισότητας και Προστασίας Δεδομένων, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, εκπρόσωποι οργανώσεων και μέλη, φίλες και φίλοι της ΚΟΓΕΕ.
 
Εκφράστηκαν ευχαριστίες στις ΟΓΕΕ, σε όλους τους φορείς και εθελοντές που συμβάλλουν στην διεξαγωγή των  δράσεων της ΚΟΓΕΕ αλλά  και στους χορηγούς.
 
Ακολούθησε η εκλογική συνέλευση η οποία εξέλεξε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΟΓΕΕ ως ακολούθως:
 
  • Μαίρη Παπαδοπούλου - Πρόεδρος
  • Νίτσα Παπαχριστοδούλου - Πρώτη Αντιπρόεδρος
  • Μαρία Σουρουλλά - Δεύτερη Αντιπρόεδρος
  • Έφη Μιχαήλ - Ταμίας
  • Μαριάννα Βραχίμη - Γραμματέας
  • Στέφανη Παναγή - Εκπρόσωπος Νέων
 
Πρόεδροι Επιτροπών:
  • Στέλλα Καμμίτση - Νομικών
  • Νίκη Λοιζίδου - Προγραμματισμού
  • Ρίτα Κότσαπα - Θέση Γυναίκας
  • Κατερίνα Χριστοφίδου - Εκδηλώσεων 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett