Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Γ. Πέτρου: Είμαστε στη φάση που θέλουμε μεγάλες επενδύσεις

Η κυπριακή οικονομία έχει βγει από την κρίση και βρίσκεται στο στάδιο που μπορεί να δεχτεί μεγάλες επενδύσεις, επεσήμανε ο  πρόεδρος της ΟΕΒ, Γιώργος Πέτρου.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο του 9th Nicosia Economic Congress, απαιτείται η εκπαίδευση σε προγράμματα που οι άνθρωποι πρέπει να επικεντρωθούν για τις επενδύσεις, εξηγώντας ότι κανείς δεν γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσουμε σε πέντε ή δέκα χρόνια. 

Αναλύοντας τους ελπιδοφόρους τομείς για επενδύσεις, ο κ. Πέτρου επεσήμανε ότι όλοι γνωρίζουν ότι αν όλα πάνε καλά θα εγκαθιδρυθεί η Κύπρος ως τομέας ενέργειας. «Αυτό που δεν έχουμε σκεφτεί είναι επενδύσεις που θα έρθουν μετά, όπως τα πετροχημικά, που είναι ένας τομέας που μπορούμε να αναπτύξουμε», είπε σχετικά.
Όσον αφορά τη ναυτιλία, σημείωσε ότι η Κύπρος είναι η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στην Ευρώπη και μπορεί να αποτελέσει ναυτιλιακό κέντρο, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να πάρουν τις μεγάλες αποφάσεις τους στην Κύπρο».

Αναπτυσσόμενος τομέας είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒ, και ο τουρισμός, με προοπτικές ανάπτυξης σε είδη τουρισμού όπως ο θρησκευτικός. Ωστόσο, όπως είπε, χρειάζονται επενδύσεις, καθώς «έχουμε επικεντρωθεί στην ακτή, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καμία επένδυση στα βουνά».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις υφιστάμενες αλλά και τις επερχόμενες μαρίνες, ο Γιώργος Πέτρου τόνισε υπάρχουν πολύ λίγες μαρίνες στην Κύπρο, παρόλο που είναι νησί. «Στην Πάφο και σε άλλες περιοχές δεν υπάρχουν μαρίνες, μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερες», ανέφερε σχετικά.

Δειτε Επισης

Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών