Η EY Κύπρου παρουσίασε τις πρόσφατες φορολογικές εξελίξεις που αφορούν Κυπριακές εταιρείες

Η ΕΥ Κύπρου διοργάνωσε την Πέμπτη, 11 Απριλίου και Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, στο Carob Mill στη Λεμεσό και στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία αντίστοιχα, το ετήσιο φορολογικό της συνέδριο με τίτλο «Πρόσφατες φορολογικές εξελίξεις:  Ευρωπαϊκή οδηγία για Αποφυγή Φορολογίας, Τιμές Μεταβίβασης, ΦΠΑ και Προσωπική Φορολογία» (Recent tax developments:  EU Anti-Tax Avoidance Directive, Transfer Pricing, VAT and Personal Taxation).

Το συνέδριο συγκέντρωσε αξιωματούχους των φορολογικών Αρχών της Κύπρου, κορυφαία στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων και Ρωσικών εταιρικών ομίλων, συνέταιρους και άλλα στελέχη της ΕΥ Κύπρου και ΕΥ Ελλάδος. Πέραν των 300 συνέδρων παρευρέθηκαν και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το μεταβαλλόμενο φορολογικό περιβάλλον.
 

 

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές, παρουσίασαν στο συνέδριο ειδικοί από την ομάδα της ΕΥ Κύπρου αλλά και από την ομάδα της ΕΥ Ελλάδος. Συγκεκριμένα ο Πέτρος Κρασάρης, Επικεφαλής Υπηρεσιών Διεθνούς Φορολογίας και Τιμών Μεταβίβασης, παρουσίασε την πρόσφατη Ευρωπαϊκή οδηγία για Αποφυγή Φορολογίας, συζητώντας τους νέους κανόνες περιορισμού των πληρωτέων τόκων, τους κανόνες CFC και άλλες εξελίξεις. Ο Χαράλαμπος Παλάοντας, Υπηρεσίες Τιμών Μεταβίβασης στην ΕΥ Κύπρου, μαζί με τον Χρήστο Κουρουνιώτη, Επικεφαλής Υπηρεσιών Τιμών Μεταβίβασης ΕΥ Ελλάδος, και την Γεωργία Γρηγορίου, Υπηρεσίες Διεθνούς Φορολογίας ΕΥ Ελλάδος, παρουσίασαν το θέμα ‘Τιμές Μεταβίβασης’.  Οι τρεις συζήτησαν για τη νέα νομοθεσία για τις τιμές μεταβίβασης στην Κύπρο, καθώς και για τους κανόνες τεκμηρίωσης τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών. Ο Γιώργος Λιασής, Επικεφαλής Υπηρεσιών Έμμεσης Φορολογίας, παρουσίασε θέματα ΦΠΑ, παρέχοντας την τελευταία ενημέρωση για τις ευκαιρίες βελτιστοποίησης του ΦΠΑ σε συνάρτηση με τις εταιρίες χαρτοφυλακίου και χρηματοδότησης. Τέλος, ο Πέτρος Λιασίδης, Επικεφαλής Υπηρεσιών Προσωπικής Φορολογίας, μίλησε για θέματα προσωπικής φορολογίας, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες σχετικά με τη φορολόγηση των παροχών σε είδος καθώς και τις συνεισφορές στο Γενικό Σύστημα Υγείας.
 

 

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Φίλιππος Ραπτόπουλος, Συνέταιρος και Επικεφαλής Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, ανέφερε: «Με τις παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές εξελίξεις που επηρέασαν το Κυπριακό φορολογικό περιβάλλον μετά το 2013, υπάρχουν τώρα πολλά σύννεφα που επισκιάζουν τις δραστηριότητες των εταιρειών στην Κύπρο. Η ομάδα μας, που ξεπερνά τους 120 ειδικούς σε θέματα φορολογίας και νομικών θεμάτων, είναι σε θέση να στηρίξει τους πελάτες μας σε όλο το φάσμα των αναγκών τους αναφορικά με θέματα συμμόρφωσης και διαφάνειας, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν την καταιγίδα.»

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας