Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ολοκληρώθηκε ο 12ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

Ολοκληρώθηκε, χθες, με επιτυχία ο 12ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου. Η συμμετοχή  στον διαγωνισμό ήταν εντυπωσιακή, αφού σε αυτόν διαγωνίστηκαν 36 οινοποιεία με συνολικά 194 οίνους, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ για το θεσμό.  
 
Η τελετή Βράβευσης έγινε στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, καθώς και της Προέδρου του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV), δρος Regina Vanderlinde, η οποία με την παρουσία της προσέδωσε επιπρόσθετο κύρος στον Διαγωνισμό.
 
Οι διαγωνιζόμενοι οίνοι αξιολογήθηκαν από διακεκριμένη επταμελή Κριτική Επιτροπή υπό την εποπτεία της Προέδρου του OIV και σύμφωνά με τους Κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού.
 
Συγκεκριμένα έχουν απονεμηθεί 5 Μεγάλα Χρυσά και 60 Χρυσά, ενώ άλλες 5 Ειδικές Διακρίσεις έχουν παραχωρηθεί σε βραβευμένους οίνους προερχόμενοι από γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου.
 
Μέσα από τον 12ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου έχει αναδειχθεί η συνεχιζόμενη εξέλιξη και η ανοδική πορεία της ποιότητας του κυπριακού οίνου, η οποία πιστοποιείται με διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες. Σημειώνεται ότι, οι πλείστοι οίνοι που συμμετείχαν στον διαγωνισμό έχουν λάβει υψηλή βαθμολογία και πολύ αξιόλογη κριτική από την έγκριτη Κριτική Επιτροπή, γεγονός που τους καθιστούσε επιλέξιμους για μετάλλιο, ακόμη και χρυσό. Ωστόσο, αρκετοί δεν βραβεύτηκαν λόγω του περιορισμού που τίθεται από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου για βράβευση όχι περισσοτέρου του 30% των συμμετεχόντων οίνων.
 
Ο Κυπριακός Οίνος αποδεικνύει ότι μπορεί να διεισδύσει στις αγορές μεγάλων χωρών και να ανταγωνιστεί επάξια οίνους με διεθνή αναγνωρισμένη αξία. 
 
 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου