Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το CySEC Conference Dinner 2019

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο «CySEC Conference Dinner» που διοργάνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Στο δείπνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 650 μέτοχοι, μέλη διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες σύμβουλοι, διευθύνοντες οικονομικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και άλλα ανώτερα διευθυντικά στελέχη ρυθμιζόμενων οργανισμών της Κύπρου. 
 

 

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το Conference Dinner, , αναφέρθηκε εκτενώς στην παρούσα οικονομική κατάσταση και τους μελλοντικούς στόχους της χώρας, ιδιαίτερα όσον αφορά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, τονίζοντας ότι η αξιόπιστη και αποτελεσματική ρύθμιση και εποπτεία αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για τη μελλοντική ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, η κ. Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του τομέα, σημειώνοντας ότι από το 2011 μέχρι το 2019, ξεπέρασε το 173%. Όπως πρόσθεσε, σε σχέση με  τον Δεκέμβριο του 2017 παρατηρείται αύξηση της τάξης του 6%, κάτι που αντανακλά τη σταθερή αύξηση του αριθμού των ρυθμιζόμενων οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης οφείλεται στην ολοκλήρωση του νομικού πλαισίου για τα επενδυτικά ταμεία και στην περαιτέρω ωριμότητα του κυπριακού κλάδου διαχείρισης κεφαλαίων τα τελευταία τρία χρόνια.
 

 

Η κ. Καλογήρου τόνισε, επίσης, ότι η τεχνολογία είναι μία από τις προτεραιότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Κόμβο Καινοτομίας (Innovation Hub) που δημιούργησε η ΕΚΚ τον Σεπτέμβριο του 2018, με στόχο να διερευνήσει την ανάπτυξη και τις χρήσεις των εξελίξεων της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (FinTech) και της Κανονιστικής Τεχνολογίας (RegTech). Όπως ανέφερε, από την έναρξη της λειτουργίας του Κόμβου Καινοτομίας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με περισσότερες από 20 FinTech και RegTech εταιρείες από Κύπρο και εξωτερικό, οι οποίες ενδιαφέρονται να προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα.

Ο κ. Steven Maijoor, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Αξιών και Αγορών (ESMA), ως κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες και γνώσεις του σχετικά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ευρώπη. Όπως εξήγησε, η καινοτομία στα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός πραγματικά ανταγωνιστικού χρηματοπιστωτικού τομέα, ο οποίος μπορεί να προσφέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στους καταναλωτές που χρειάζονται και χρησιμοποιούν τα προϊόντα αυτά. Ανέφερε, ωστόσο, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στον νέο τομέα των χρηματοπιστωτικών καινοτομιών/ κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων (cryptoassets), μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές σχετικά με το τι θεωρείται χρηματοπιστωτικό μέσο και τι όχι.
 

 

Κλείνοντας, τόνισε πως αυτή η έλλειψη σαφήνειας μπορεί να αφήσει τους καταναλωτές εκτεθειμένους σε σημαντικούς κινδύνους και πως η ΕΕΚ δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με τις εθνικές Αρχές για μια συγκλίνουσα προσέγγιση σε ολόκληρη την ΕΕ για την εποπτεία των νέων αυτών προϊόντων.

Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η τιμητική βράβευση του κ. Φρίξου Σορόκου, πρώην Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Το βραβείο απένειμαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κ. Δήμητρα Καλογήρου.
 

 

Διοργανωτής: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου
Χορηγοί Επικοινωνίας: INBusiness, GOLD
Συντονιστής: IMH

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου