Η Ευρώπη Μαζί σας: Επίσκεψη Ηλικιωμένων Πολιτών στην Πάφο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων Ηλικιωμένων Πολιτών σε ευρωπαϊκά έργα στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Δήμο Πάφου, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα έργα ανάπλασης που έγιναν στο Μαρκίδειο Θέατρο, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αττικόν και στο Χάνι του Ιμπραήμ, από την Κυριακή Κανναβιά, ως εκπρόσωπο του Δήμου Πάφου. 

Τα πιο πάνω έργα, μεταξύ άλλων, εντάσσονται σε Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΒΑΑ) στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.. Στόχος των συγκεκριμένων έργων ήταν η επίλυση διαχρονικών προβλημάτων που βίωνε το παραδοσιακό Κέντρο της Πάφου και η μετατροπή του σε πνεύμονα κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, με μακροπρόθεσμο όφελος για τους κατοίκους της πόλης. 

Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους Ηλικιωμένους Πολίτες που συμμετείχαν, να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη στήριξη που έχει λάβει η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κράτος-μέλος της. Στη δραστηριότητα συμμετείχαν και μέλη του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Κύπρου. Στην επίσκεψη συμμετείχε, η Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Θέα Πιερίδου. 
 


Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Η Ευρώπη μαζί σας», το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Πρωταρχικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των Ηλικιωμένων Πολιτών όσον αφορά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στα οφέλη που δύνανται να έχουν από τις πολιτικές και τη νομοθεσία της Ευρώπης. Ουσιαστικός στόχος του Προγράμματος είναι, επίσης, η ενεργοποίηση και συμβολή των Ηλικιωμένων Πολιτών στην κατανόηση και προώθηση της Ευρωπαϊκής Ιδέας. 

Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και υλοποιήθηκε από την ENOROS CONSULTING LTD και την IMH C.S.C. Ltd.

Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;