Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του British Council στο Πανεπιστήμιο UCLan

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του British Council και μια αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων της Ανώτατης Εκπαίδευσης καθώς και ηγετικά στελέχη Βρετανικών Πανεπιστημίων επισκέφθηκαν πρόσφατα το UCLan Cyprus για να δουν από κοντά το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο αποτελεί επίσημο μοντέλο διακρατικής εκπαιδευτικής σύμπραξης, καθώς προσφέρει διπλά πτυχία που πιστοποιούνται από το Πανεπιστήμιο UCLan του Ηνωμένου Βασιλείου και από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) της Κύπρου.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Sir Ciaran Devane διευθύνων σύμβουλος του British Council, απευθύνθηκε στους παραβρισκόμενους μέσω της παρουσίασης του με τίτλο «There’s no Such Thing as an Island». Ο Sir Devane υποστήριξε ότι «η συνεργασία στο χώρο της εκπαίδευσης και οι πολιτιστικές ανταλλαγές αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να αναπτυχθούν τα έθνη πέρα των συνόρων». Μετά το τέλος της παρουσίασής του, ξεκίνησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, εστιάζοντας στις αλλαγές που επηρεάζουν τη μελλοντική μορφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία προκαλείται, μεταξύ άλλων, από την παρατεταμένη αβεβαιότητα του Brexit.
 
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus απολαμβάνει «αντισταθμιστικά πλεονεκτήματα» και επωφελείται από τις αναδυόμενες αλλαγές στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η συνεργασία με το μητρικό πανεπιστήμιο μας δυναμώνει συνεχώς. Δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε στρατηγικά το μοντέλο της Διακρατικής Εκπαιδευτικής Σύμπραξης, καθώς επιδιώκουμε την ανάπτυξη στους ανεξερεύνητους ορίζοντες της εποχής μετά το Brexit, που δίνει επίσης περιθώρια για την αναγέννηση της Κοινοπολιτείας των Εθνών».
 
Η αντιπροσωπεία της Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου επισκέφθηκε την Κύπρο προκειμένου να διερευνήσει τις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου μέσω της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής κατάρτισης, της έρευνας και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και επιπλέον να εξετάσει τρόπους προώθησης της Διακρατικής Εκπαιδευτικής Σύμπραξης σε όλες τις ηπείρους μέσω της δημιουργίας γεφυρών συνεργασίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, των τοπικών και περιφερειακών εταίρων.
 
 

Δειτε Επισης

7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»
Διήμερο σεμινάριο για οικογενειακές επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας