Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Olivewood: Ταινία €25 εκατ. στην Κύπρο με τον Nicolas Cage

Σε περίπου έξι εβδομάδες ή αρχές Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Κύπρο τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο «Jiu Jitsu» και πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με όσκαρ Αμερικανό ηθοποιό Nicolas Cage. Πρόκειται για την πρώτη ταινία τα γυρίσματα της οποίας, με παραγωγούς τους Dimitri Logothetis και Martin Barab από το Λος Άντζελες, θα γίνουν στην Κύπρο με το συνολικό της κόστος να ανέρχεται στα €37 εκατ. και το όλο project εμπίπτουν στα σχέδια του προγράμματος olivewood που εξήγγειλε τον περασμένο Οκτώβριο ο Invest Cyprus.

Διαβάστε ακόμα: Οι top 15 αεροπορικές στους κυπριακούς αιθέρες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Invest Cyprus, πρόκειται για ταινία επιστημονικής φαντασίας και πολεμικών τεχνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καστ συμπληρώνουν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί του Χόλυγουντ Frank Grillo, Alain Moussi, Rick Yune, Marie Avgeropoulos και JuJu Chan.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Μιχαήλ επιβεβαίωσε τη συμφωνία για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας στην Κύπρο. 

Παράλληλα, ο κ. Μιχαήλ σημείωσε πως ο Invest Cyprus βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον παραγωγό στο Λος Άντζελες και ήδη άρχισαν να γίνονται οι διευθετήσεις για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, τη διαμονή του πληρώματος, τα μεταφορικά μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά τους. Κληθείς να σχολιάσει για τους χώρους που θα αξιοποιηθούν για να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα, ο κ. Μιχαήλ μας ανέφερε πως δεν είναι γνώστης του σεναρίου της ταινίας, αλλά όπως όλα δείχνουν τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε βουνό και θάλασσα.

Δε ό,τι αφορά τα οφέλη που θα αποκομίσει η Κύπρος από τα γυρίσματα της ταινίας στην Κύπρο, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε πως κάθε ευρώ που δαπανείται στην Κύπρο τα οφέλη είναι επταπλάσια, δηλαδή με την δαπάνη των €25 εκατ. τότε τα οφέλη για την Κύπρο αναμένεται να ανέλθουν στα €175 εκατ.

Κληθείς να σχολιάσει την επίτευξη της συμφωνίας αυτής ο κ. Μιχαήλ υπογράμμισε πως «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένας μεγάλος στόχος του CIPA για ένα νέο τομέα δραστηριότητας για να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις γίνεται πραγματικότητα. Να ευχαριστήσουμε όλους όσους έχουν συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύουμε ότι έχουμε εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον γιατί η χώρα μας ακριβώς προσφέρεται για τούτου του είδους την βιομηχανία».

Διαβάστε ακόμα: Παπαχριστοφόρου: «Πάντα έτοιμος να αδράξεις την ευκαιρία»

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προσπάθειες του Invest Cyprus φαίνεται να αποδίδουν καρπούς μέσα σε έξι μήνες, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε το Film Summit για προώθηση του Olivewood, συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Αποτελεί ένα δείγμα για το τι μπορεί να κάνει ο Ιnvest Cyprus με πολύ καλή θέληση και συνεργασία με όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, προωθούνται ακόμη 5 projects για πραγματοποίηση γυρισμάτων κινηματογραφικών ταινιών στην Κύπρο, ενώ ένα project από αμερικανική εταιρεία παραγωγής βρίσκεται ενώπιον της αρμόδιας κυπριακής επιτροπής για εξέταση.

Σημειώνεται επίσης πως το Υπουργικό Συμβούλιο ανέθεσε πρόσφατα στον Invest Cyprus την αποκλειστική ευθύνη της ανάπτυξης του τομέα της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας, καθώς και την προεδρία της Επιτροπής Αξιολόγησης των αιτήσεων του σχεδίου κινήτρων (ΕΑΣΟ).

 

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ