Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας χαιρετίζει την έγκριση της πρότασης MARITEC-X

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας χαιρετίζει την έγκριση της Κυπριακής πρότασης με τίτλο MARITEC-X για τη δημιουργία του "Cyprus Marine and Maritime Institute - CMMI", η οποία εξασφαλίζει €15 εκατ. επιχορήγηση από την ΕΕ και €15 εκατ. από το κράτος.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κυπριακή πρόταση στο πλαίσιο του «Horizon 2020» Teaming Project, αξιολογήθηκε πρώτη μεταξύ των προτάσεων που υποβλήθηκαν από την Κύπρο και τρίτη μεταξύ των 43 που υποβλήθηκαν από όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα, μέσα από την κοινοπραξία του Ναυτιλιακού και Θαλάσσιου Κέντρου Έρευνας Καινοτομίας και Τεχνολογικής Αριστείας (MaRITeC-X), στοχεύει στη δημιουργία ενός επιστημονικού κέντρου αριστείας που θα εδρεύει στην Κύπρο με σκοπό να προωθήσει επιστημονικές και επιχειρησιακές δράσεις σε Ναυτιλιακά και Θαλάσσια θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η πληροφορική και τεχνολογία και το περιβάλλον, το MaRITeC-X θα εδραιώσει συνεργασίες με γνωστά Ευρωπαϊκά ιδρύματα, βοηθώντας έτσι στη μεταφορά και ανταλλαγή της γνώσης, θα συνδιαμορφώσει προγράμματα έρευνας και βιωσιμότητας, θα αναπτύξει βέλτιστες πρακτικές και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη δημιουργία υποδομών στην περιοχή και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Το Cyprus Marine and Maritime Institute θα αποτελέσει πηγή νέων θέσεων εργασίας, επιχειρηματικών ευκαιριών και καινοτόμων επιστημονικών δράσεων καθώς και μεσογειακός επιστημονικός σταθμός.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας συγχαίρει την ομάδα υλοποίησης του όλου εγχειρήματος, τον Δήμο Λάρνακας, το ΕΒΕ Λεμεσού, το MARINEM και όλους τους συμμετέχοντες στο έργο και διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί σημαντικός αρωγός στην επίτευξη των στόχων του CMMI.

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;