Παρουσίαση κυπριακών πανεπιστημίων στην Βόρεια Ελλάδα

Η παρουσίαση των Κυπριακών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας για προώθηση της Κύπρου σαν διεθνές κέντρο εκπαίδευσης και επίσης είχε σαν στόχο να ενημερώσει τους Ελλαδίτες υποψήφιους φοιτητές για τις ευκαιρίες φοίτησης στα κυπριακά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η πρωτοβουλία για την προβολή των προγραμμάτων σπουδών, ανήκε στο ΚΕΒΕ, στο Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου στην Αθήνα.

Στην αποστολή συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια των διαφόρων επαφών οι φοιτητές που σπουδάζουν στα Κυπριακά Πανεπιστήμια είναι αρκετά μεγάλος, με προοπτικές αύξησης τους τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε θέματα που αφορούν πρώτο πτυχίο καθώς και για μεταπτυχιακούς κλάδους.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων που έγιναν στην Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη στα πλαίσια αποστολής που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26 και 30 Μαρτίου 2019, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα Κυπριακά Πανεπιστήμια, τα οποία λειτουργούν με βάση την κυπριακή νομοθεσία και τυγχάνουν αναγνώρισης σαν ομοταγή και ισότιμα ως προς τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τονίσθηκαν επίσης τα επιπλέον κίνητρα όπως είναι το οικείο περιβάλλον της Κύπρου προς τους Ελλαδίτες φοιτητές, η γλώσσα, η κουλτούρα, το ασφαλές περιβάλλον και βεβαίως η πολύ καλή ποιότητα σπουδών που προσφέρεται από το σύνολο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί από το κοινό (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς συμβούλους, Συνομοσπονδίες Γονέων) ήταν τεράστιο, υπερβαίνοντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών.
 
Ο αριθμός των φοιτητών που φοιτούν στα πανεπιστήμια της Κύπρου, και προέρχονται από την Ελλάδα αριθμεί στις 18.000 και οι προοπτικές για τον ελλαδικό χώρο παρουσιάζονται ακόμη πιο ευοίωνες σε ό,τι αφορά τη φοίτηση στην Κύπρο. Για τον λόγο αυτό οι προσπάθειες θα συνεχίσουν με την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και σε άλλους Νομούς και Νομαρχίες της Ελλάδας.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY