Ρομποτική επέμβαση καρκίνου θώρακος με νοσηλεία μόλις 24 ωρών

Η Κύπρος συνεχώς αναβαθμίζεται στον ιατρικό χάρτη. Ασθενής που παρουσίαζε όγκο μεσοθωρακίου χειρουργήθηκε από την εξειδικευμένη ομάδα ρομποτικής Θωρακοχειρουργικής της AIMIS (American Institute of Minimally Invasive Surgery) Τμήματος της Ελάχιστα Επεμβατικής και Ρομποτικής Θωρακοχειρουργικής με το ρομποτικό του σύστημα da Vinci Xi, το μοναδικό στην Κύπρο. 

Η αυξημένης δυσκολίας επέμβαση της θυμεκτομής, διενεργήθηκε με παρασκευή, απελευθέρωση και τελική διάσωση του παγιδευμένου στον όγκο φρενικού νεύρου. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο 2 ώρες και ο ασθενής έλαβε εξιτήριο την επομένη ημέρα. Με την ελάχιστα επεμβατική ρομποτική θωρακοχειρουργικής τεχνικής, η απώλεια αίματος ήταν μηδαμινή, χωρίς να προκύψει ανάγκη μετάγγισης, ο μετεγχειρητικός πόνος ελάχιστος και η επανένταξη του ασθενούς στην εργασία του και τις καθημερινές δραστηριότητές του υπολογίζεται σε μια εβδομάδα. 

H επιτυχημένη Ρομποτική Επέμβαση αφαίρεσης θύμου αδένα και όγκου μεσοθωρακίου (Ρομποτική Θυμεκτομή) πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής και Ρομποτικής Θωρακοχειρουργικής του AIMIS, Δρ Εμμανουήλ Γεωργιαννάκη και της ομάδας του, τους Κύπριους Θωρακοχειρουργούς, Δρ. Μαιμάρη Μιχαήλ (πρώην Διευθυντής Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας) και Δρ Μαιμάρη Μαρία, υπό την αναισθησιολογική κάλυψη του Δρ. Περικλή Ζαβρίδη.

Η μόνιμη παρουσία στην Κύπρο των Θωρακοχειρουργών του Τμήματος της Ελάχιστα Επεμβατικής και Ρομποτικής Θωρακοχειρουργικής του AIMIS, το άρτια εξοπλισμένο νοσοκομείο και το απόλυτα καταρτισμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό διασφαλίζει τα υψηλότερα πρότυπα παροχής υπηρεσιών υγείας στον Κύπριο ασθενή εφάμιλλα με αυτά κέντρων του εξωτερικού.

Δειτε Επισης

Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»